Okan Buruk'un Maç Sonrası Şaşkınlığı: 'En Korktuğumuz Şey Sakatlıktı'

Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Galatasaray ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Galatasaray, 3-0'lık avantajı yakaladığı mücadelede, rakibiyle 3-3 eşitlik sağladı. Sarı-kırmızılı takımın gollerini Osimhen (2) ve Icardi atarken, Kasımpaşa'nın gollerini Fall, Hajradinovic ve Da Costa kaydetti.

Maç sonrasında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, mücadele ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'EN BÜYÜK KORKUMUZ SAKATLIKTI'

İlk yarıda iyi bir performans sergilediklerini ifade eden Buruk, "Maça başladığımız 11'le en büyük korkumuz sakatlık oldu ve maalesef Osimhen bu duruma düştü. Çarşamba günü bir maça çıkıyoruz, ardından Perşembe başka bir maçımız var, Cumartesi de forma giyeceğiz. Burada oyuncuları sıkıştırarak sakatlamak istiyorlar ve Avrupa maçına eksik gitmemizi sağlıyorlar. Sakatlık korkusu içindeydik. Üst üste 4 maç oynadık ve 3 gün içinde yeni bir mücadeleye giriyoruz. 3-0'ı bulduğumuzda, gol yemeden soyunma odasına gitmemiz daha farklı sonuçlar doğurabilirdi. Ancak ikinci yarıya başlangıcımız iyi olmadı. Sallai de sakatlık yaşadı. Kaan dışında oyuna girenler etkili olmadı. Oyunun ilerleyen bölümlerinde ne rakip kaleye gidebildik ne de topu kontrol edebildik. Çok net pozisyonlar vermesek de maçı kendi istediğimiz biçimde yönetemedik." dedi.

'RAKİBİ RESMEN MAÇA ORTAK ETTİLER'

Penaltı kararını sert bir dille eleştiren Buruk, "Verilen penaltı, bu sezonun en tartışmalı konularından biri. Galatasaray aleyhine verilen penaltılar konusunda süregelen bir sorun var. Bu durumun devam edeceğini düşünüyorum. Eğer bu pozisyon penaltıysa, oyuncu sırtı dönükken kolunu kapatmaya çalışırken koluna top değiyorsa, o zaman bu oyuncu ne yapmalı? Ya hakem hocalarının dediği yanlıştır ya da bizim gördüğümüz. Burada oyuncunun yapabileceği bir şey yok. Zıplarken hazır ol durumuna mı geçmeli? Eğer bu penaltı ise ve VAR çağırıyorsa, ben kendi lehime olsa dahi penaltı vermem. Maçın ardından orta hakeme sorduğumda, kesin bir şekilde penaltı demedi. Açık bir penaltı demedi, çarpmanın olduğunu ve kolunun açık olduğunu ifade etti. Bunu anlamak çok zor. Resmen rakibi maça ortak ettiler." şeklinde konuştu.

'BURADAN DERS ALACAĞIZ'

Sorumluluğu üstlenen Buruk, "Kendi hatalarımızı biliyorum. Son bölümü daha iyi geçirebilirdik ve bu bizlere ders oldu. Bu dersten ben ve oyuncularım bir şeyler çıkaracağız. Galatasaray formasının ne kadar değerli olduğunu anlamamız gerekiyor. Bunu oyuncularıma daha iyi bir şekilde ifade edeceğim. Bu maçı, ilk yarıda 3-0’a getirdiğimiz, yaptığımız hamlelerle yeniden kazanmak için çaba gösterdim. Buradan mutlaka ders alacağız. Burada 11'i sahaya süren benim ve sorumluluk da bende." dedi.

'ASIL SORUMLULUK BENİM'

"Bu puan kaybı bizim için beklenmedik bir durum oldu" diyen Buruk, "Önemsemediğimiz bazı durumlar da yaşandı. 3-2 iken iki oyuncu da etkili olamadı, bunu oynamak istemedik. Yüksek form durumuna sahip bir Galatasaray vardı. Bazı oyuncuları sakatlık riskini önlemek adına dinlendirdik. Belki bu konuda daha farklı düşünebilirdik. Asıl sorumluluk bende. Ancak oyunu daha net bir şekilde bitirmemiz gerekirdi. Önümüzde bir Avrupa maçı var. Dinlenme süremiz olacak. Tabii ki her zaman kazanarak gitmek istiyorduk. Bu puan kaybı bizim için çok şaşırtıcı oldu." ifadelerini kullandı.

'İKİNCİ YARI TAM TERSİNE GİTTİK'

Forvet oyuncularının durumuna değinen Buruk, "Üretim açısından bence yeterliydik. Rakibimiz de maçın başında derin bir savunma yapmaya çalıştı. Mauro Icardi'nin hareketliliği iki forvet için önemliydi. Hem onun hem de Osimhen'in golleri, oynadığımız sistemin doğru olduğunu gösterdi. İki forvetle oyunu daha ön alanda oynadık ve daha fazla pozisyona girdik. Doğru savunmalar gerçekleştirdik. Ancak ikinci yarıda tam tersine geriledik. Bu nedenle bu iki forveti daha yoğun kullanmayı planlıyoruz. İlk yarıdan çok memnunum." diye konuştu.