Okan Buruk'tan Penaltı Tartışması: Bu Sorunun Devamıyla Karşılaşabiliriz!

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Kasımpaşa ile oynadığı karşılaşmada 3-0'lık avantajı elinde bulundurduğu halde sahadan 3-3'lük sonuçla ayrılarak ilk puan kaybını yaşamış oldu.

Kasımpaşa mücadelesinin ardından teknik direktör Okan Buruk, özellikle verilen penaltı pozisyonu ile ilgili tepkisini dile getirdi. Okan Buruk, ''Verilen penaltı, bu sezonun önemli olaylarından biri. Bunun devam edeceğini düşünüyorum. Kolunu kapatmaya çalışan bir oyuncu ne yapabilir? Hakem hocalarının ve hakemlerin uyguladığı kararlar yanlış. Zıplayan, arkasını dönen ve elini kapatmaya çalışan bir futbolcu var. Bu penaltıyı kendi lehime de veremem, başkası için de veremem. Maç sonu hakeme sordum, 'penaltı' diyemedi, 'çarpma' dedi. Rakibimizi maça ortak ettiler. Ben de hata yaptım. Galatasaray formasının kıymetini anlamamız lazım'' şeklinde konuştu.

''EN BÜYÜK KORKUMUZ SAKATLIKTI''

TFF'nin fikstür sıkışıklığına neden olduğunu vurgulayan Buruk, ''En büyük endişemiz sakatlıktı, zaten Victor Osimhen de bu duruma düştü. Çarşamba günü Avrupa'da bir maçımız var, perşembe oynamamız bekleniyor... Cumartesi günü maç programı var. Burada, 'Sizi sıkıştıralım, sakatlık yaşayan ve eksik giden bir takım oluşturun' gibi bir yaklaşım sergiliyorlar. Bu korkularla değişiklik yapmak zorunda kaldık'' ifadelerini kullandı.