Moderatöre 'Sorunları Konuşalım' Tepkisi

Kanal 23 Televizyonunun izlenme rekoru kıran Ayrıntı programı bu hafta da izleyicileri ekran başına topladı.

PAYLAŞ

HABER: VEDAT YETİK

Kanal 23 Televizyonunun izlenme rekoru kıran Ayrıntı programı bu hafta da izleyicileri ekran başına topladı.

Kanal 23 Genel Yayın Yönetmeni Arif Çakmak'ın moderatörlüğünü yaptığı programın bu haftaki konukları Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Av. Erhun Karakuş ve HÜDAPAR İl Başkanı Yasin Kavaklı oldu.

İki bölümde yayınlanan programda ülke siyaseti konuşuldu.

Programın açılışında Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisinin Milli Görüş çizgisinden gelen partiler olduğunu ifade eden Kanal 23 Genel yayın Yönetmeni Arif Çakmak, "Aynı görüştesiniz ama ayrı partilersiniz. Bu ayrılığın sebebi nedir? sorusuyla programı açtı.

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın, soruya karşılık "Bir partinin milli görüşçü olup olmadığı icraatlarıyla mümkündür. Bunu ancak vatandaşlar takdir eder. Bugün AK Parti de milli görüşçü olduğunu demeye çalışıyor. Bu yıl sadece faize aktarılan para 180 milyar TL. 180 Milyar TL'ye bugün 3 bin tane F-16 uçağı geliyor. 100 yıllık bir devlet olan Türkiye'nin F-16 sayısı 289. Türkiye'deki bütün binaları yıkın yeniden yapın bu para yine bitmiyor. Bütün işsizlere iş verin bu para yine bitmiyor. Şimdi siz milli görüşçü olmanın en temel ana kolunun yıkarsanız kusura bakmayın ne kadar milli görüşçüyüm derseniz deyin bir anlam ifade etmiyor" yorumu yaptı.

Bunun üzerine Moderatör Arif Çakmak, 'Yeniden Refah Partisi Milli Görüşçü değil mi?' sonusunu yönetti. SP İl Başkanı Abdullah Akın, bu soruya "Buna toplum karar verecek." cevabını verdi.
Arif Çakmak ise 'Ama AK Partiye karar verdiniz. Yeniden Refah Partisi konusunda neden cevap vermiyorsunuz' yorumunu yaptı.

SORUNLARI KONUŞALIM
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Av. Erhun Karakuş ise 'bölünmüşlük' konusunda kısa bir değerlendirme yaptıktan sonra, şehrin ve ülkenin sorunlarının konuşulması gerektiğini belirterek Moderatör Arif Çakmak'a tepki gösterdi.

Karakuş, şöyle konuştu: "Biz hiç kimsenin milli görüşçüyüz demesinde mevzu bahis görmüyoruz. Bugün iktidar partisi 2003'te biz milli görüş gömleğini çıkardık, bugün tekrar giydik diyebilirler. Saadet Partili kardeşlerimiz milli görüşçüyüz diyebilirler. Biz de milli görüşçüyüz diyoruz. Bunu herkes söyleyebilir. Burada bizi izleyen vatandaşlarımız söylem ve eylemlerin ne kadar örtüştüğüne, kimin kiminle beraber olduğuna, kimin ne şekilde politika ürettiğine bakarak nihai kararı verecektir. Bölündünüz diyerek bizi karşınıza almışsınız. Biz bugün Abdullah Başkanımla sabaha kadar oturup konuşsak ümid ettiğimiz, gerçekleştirmek istediğimiz şeylerin hepsi aynıdır. Ayrı partilerde olabiliriz ama özlemlerimiz aynı. Doğru konuları konuşalım ki halkımıza umut verelim. Oturtturmuşsunuz buraya milli görüşçü kavgası verecekmişiz gibi. 20 dakikadır 'sen mi milli görüşçüsün', 'ben mi milli görüşçüyüm' bunu tartışıyoruz. Elazığ'ın yerel problemlerini sorun. Biz de çözüm önerilerimizi söyleyelim. Ülke gündemini konuşalım. Yerelde problemlerimiz var. Bunları sorun. Bunları konuşalım." 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Selami | 27 Mart 2021 08:46

    haklı

BUNLARA DA BAKIN