Milletvekili Erol: Kasım Ayındaki Çağrımızdan Sonra Komisyonun Ziyareti Anlamlıdır

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, TBMM Deprem Araştırma Komisyonunun Elazığ'daki sorunların tesbitiyle ilgili Elazığ'da inceleme yapacak olmasının anlamlı olduğunu söyledi. 

PAYLAŞ

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, TBMM Deprem Araştırma Komisyonunun Elazığ’daki sorunların tesbitiyle ilgili Elazığ'da inceleme yapacak olmasının anlamlı olduğunu söyledi. 

Millvekili Erol, Deprem Araştırma Komisyonu kurulur kurulmaz Elazığ’daki mağduriyetler ve risklerin yerinde incelemesi için Kasım ayında bir çağrıda bulunduklarını anmısatarak, "Yüce Meclisimizin Elazığ’da yaşanan bu acı olay sonrasında varlığını yurttaşlarımıza hissettirmesi büyük önem taşımaktadır. Komisyonumuzun üyelerinin bölgeye yapacağı ziyaret, halk nezdinde moral, motivasyon, umut ve güven duygusu yaratmakla birlikte devletimizin varlığını da yanlarında hissettirecektir.
Komisyondan beklentimiz, ziyaretin protokol ziyaretine çevrilmeden özellikle ‘’Doğal Olmayan Heyelan’’ bölgesi olan Maden ilçemiz, depremin merkez üssü Sivrice ilçemiz, Merkez’deki Abdullah Paşa, Mustafa Paşa, Rüstem Paşa ve Karşıyaka Mahalleleri ile mutlaka konteyner kentlerin ziyaret edilmelisidir.

Komisyon üyelerinin mahalle ve köy muhtarları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, yerel basın temsilcileri ve kentin tüm bileşenleri ile bir araya gelmesi önemlidir.
Depremin üzerinden 14 ay geçmesine rağmen halen devam eden sorunların çözümü ve ülkemizde yaşanacak bir doğal afet sürecinin ve sonrasının planlanması için Deprem Araştırma Komisyonu’nun incelemeleri büyük önem taşımaktadır." ifadelerine yer verdi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN