Sağlıklı ve lezzetli olduğu düşüncesiyle pek çok kişi tarafından sevilerek tüketilen sarımsak, soyma aşamasında bazen zorlu bir süreç haline gelebiliyor. Bu nedenle, bazı kişiler sarımsak kabuklarını hızlı bir şekilde soymanın yollarını araştırıyor. Ayrıca, bu noktada tercih edilecek iki yöntem, 'Oysaki bu kadar kolaymış' dedirtebiliyor. Çünkü bu yöntemler, sarımsak kabuklarının hızla soyulmasını sağlıyor.

SARIMSAK KABUKLARINI SOYMANIN İKİ YOLU

Sarımsak kabuklarını soymanın birçok yolu bulunmaktadır. Bu yöntemlerden bazıları, diğerlerine göre daha hızlı sonuçlar verebiliyor. Gerçekten de, sarımsak kabuklarını pratik bir şekilde soymanıza yardımcı olabilecek iki yöntem, çalkalama yöntemi ve sıcak su yöntemidir.

Çalkalama Yöntemi: İki boş kase hazırlanır. Bir kaseye sarımsaklar yerleştirilir ve diğer kase bunun üzerine kapatılır. Ortalama 20-30 saniye boyunca diş haldeki sarımsaklar, aşağı, yukarı, sola ve sağa doğru hızlıca çalkalanır. Bu şekilde sarımsak kabuklarının kolayca soyulduğu gözlemlenir.

Sıcak Su Yöntemi: Sarımsak kabukları, sıcak su yöntemiyle pratik bir biçimde soyulabilir. Bu yöntemde, sarımsak kabuklarının yumuşaması sağlanır. Öncelikle bir kaseye diş diş yerleştirilen sarımsaklar, üzerine sıcak su eklenip ortalama bir dakika bekletilir. Böylece kabukların kolayca soyulması sağlanır.