Soğuk havalarda dışarıda kıyafet kurutmak oldukça zorlaşıyor. Bu durum, pek çok kişinin çamaşırlarını evin içinde kurutmayı tercih etmesine neden oluyor. Ancak, ıslak giysilerin iç mekanlarda kurutulması, eğer dikkat edilmezse küf, nem ve kötü kokulara yol açabilir.



Islak çamaşırların buharlaşması, havada nem bırakır. Bu nem, özellikle havalandırmanın yetersiz olduğu ortamlarda küf oluşumuna sebep olabilir. Küf, sadece rahatsız edici bir kokuya yol açmakla kalmaz, aynı zamanda sağlığımız için de büyük bir risk taşır. Astım, alerji ve solunum yolu hastalıklarına yol açabilir.



İÇ MEKANDA ÇAMAŞIR KURUTMA İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Çamaşır kurutmak için en uygun alanlar, iyi havalandırılan ve az kullanılan odalardır. Çamaşır odası veya misafir odası bu işler için idealdir.

Kurutma esnasında odanın havalandırılmasına büyük önem verilmelidir. Pencereyi açmak veya bir vantilatör kullanarak havanın sürekli olarak yenilenmesini sağlamak gerekir.

Isı, çamaşırların daha hızlı bir şekilde kurumasına katkı sağlar. Ancak, ısı kaynağına çok yakın bir şekilde kurutma yapmak, kumaşların zarar görmesine sebep olabilir.



Çamaşırları iç mekanda 24 saatten fazla bırakmamaya özen gösterin. Uzun süre nemli kalan giysiler küflenebilir ve hoş olmayan kokular yayabilir.

Nemli olan bu odalar genellikle çamaşır kurutmak için uygun değildir.

Çamaşırları doğrudan zemin yerine kurutma raflarına asmak, havanın daha iyi dolaşmasını sağlar.



EVDE ÇAMAŞIRLARI HIZLI KURUTMA YOLLARI

Pencere veya havalandırma sistemi bulunan bir oda tercih edin.

Günlük yaşam alanlarından uzak, nadiren kullanılan bir yer olsun.

Isı kaynağına yakın bir konumda (ısıtıcı, kalorifer gibi); ancak çamaşırların yanmaması için dikkatli olunmalıdır.