Olay, 21 Ağustos tarihinde öğleden sonra Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde gerçekleşti. Kur'an kursuna giden Narin Güran, çıkışta evine dönmeyince ailesi kendi çabalarıyla arama yapmaya başladı. Köylülerle gerçekleştirilen araştırmalardan sonuç alınamayınca, Narin'in babası Arif Güran, aynı gün saat 20.00 civarında jandarma karakoluna giderek kızının kayıp olduğunu ihbar etti.

İhbarın ardından bölgeye Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ile Su Altı Arama Kurtarma Timi, sağlık ekipleri, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ve ilçe belediyelerinden arama kurtarma timleri sevk edildi.

Geniş kapsamlı arama çalışması başlatıldı

Yürütülen çalışmalarda jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait helikopterle de havadan destek sağlandı. Ayrıca Narin'in kaybolduğu saatlerde yoldan geçen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evlerde ve köye giriş yapan araçlarda detaylı aramalar yapıldı. Bugüne dek toplam 12 bin 550 araç araştırıldı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama gerçekleştirildi.

Terlik bulundu, numarası farklı

Arama faaliyetleri sırasında, 22 Ağustos'ta gece saatlerinde yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. Güran ailesinin evine yaklaşık 3 kilometre mesafede bulunan terlik, Narin'in annesi ve babasına gösterildi. Aile, terliğin kızlarına ait olduğunu bildirdi. Terlik, incelenmek üzere jandarma tarafından laboratuvara götürüldü. Ancak aile daha sonra terlik numarasının Narin'in numarasından farklı olduğunu belirtti.

Son görüntüleri ortaya çıktı

Öte yandan, Narin'in kaybolmadan önceki son görüntüleri de tespit edildi. Okulun 21 Ağustos'ta saat 15.15'teki kayıtlarında, Narin'in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve sonrasında ayrılıp tepe yolunu kullanarak evine doğru gittiği yer aldı.

Bakan Tunç'tan açıklama: 1 şüpheli gözaltına alındı

Konuya dair açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Diyarbakır'da Narin Güran'ın kaybolmasıyla ilgili soruşturma doğrultusunda bir kişi gözaltındadır." ifadelerini kullandı.

Gözaltındaki şüpheli Narin'in ağabeyi çıktı, kolundaki izler dikkat çekti

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 8 yaşındaki Narin Güran'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelinin, kayıp kızın ağabeyi E.G. (18) olduğu, kolundaki ısırık izinin Narin Güran'a ait olup olmadığının tespiti için şüphelinin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği öğrenildi.

'Çember çok daraldı'

Tümgeneral Selçuk Yıldırım, "Değerli arkadaşlarım, Narin'imiz için devletimiz bütün imkanlarını şu anda kullanmakta, bu süreçte kullanmaya devam edecektir. Kısa bir zamanda, Narin'imize ulaşacağız. Olay yeri incelemesinden, kriminal ekiplerimiz en ince detaylara değinmişlerdir, en ufak deliller bile titizlikle incelenmiştir. Diyarbakır'ın 17 ilçesinden toplam 1000'den fazla komando, halihazırda ikinci ve üçüncü kez bölgede arama faaliyetlerine devam etmektedir. Diyarbakır Adli Tıp, İstanbul Adli Tıp, Van Kriminal Daire olmak üzere birçok delilin incelendiği mecralara mevcut deliller gönderilmiştir. Milletimiz şundan emin olsun ki, devletimiz inşallah Narin'i çok kısa bir zamanda bulacaktır." dedi.

Tümgeneral Selçuk Yıldırım, "Tabii ki bu süreç içerisinde birçok ihbar geliyor. Aslı, asılsız olsa da her türlü ihbarın üzerine gitmekteyiz. Şu anda çember çok daraldı. Yer altı görüntüleme cihazlarına kadar Jandarma Genel Komutanlığı tarafından imkanlar kullanılmaktadır. Merak etmeyin, isteğimiz bu kızımıza niyetimiz sağlam ulaşmaktır. Çok kısa bir süre kaldığını değerlendiriyorum. Çok kısa bir sürede inşallah Narin'imizin müjdesini burada vermek isterim. Elimizde deliller, ifadeler var. Saat saat değil, dakika dakika Narin'in köydeki hareket ve faaliyetlerini kayıt altına aldık. Bu deliller üzerine gidiyoruz, sonuca çok yaklaştık. İnşallah yakın zamanda sonucunu alacağız." şeklinde konuştu.