İlişkilerde kadınların trip atma durumu sıklıkla tartışılan konular arasında yer alıyor. Peki, kadınlar neden bu tür davranışlarda bulunur? Bu durumun sebepleri yalnızca erkekler mi? Her iki tarafın da bu konuda bir sıkıntı yaşadığı biliniyor. Tatlı şekilde yaşanan tripler ilişkileri besleyebilir; ancak bu durum büyük tartışmalara dönüşürse ayrılıklara yol açabilir. Bu yazıda, kadınların en çok trip attığı 7 konuyu ele aldık.

KADINLAR VE ERKEKLER ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR NE DİYOR?

Yapılan araştırmalara göre erkekler günlük yaşamlarının sadece bir buçuk saatini endişelerle geçiriyor. Neredeyse her 10 kişiden biri bu süre içerisinde başkalarını düşünmediğini ifade ediyor. Kadınların yaklaşık üçte ikisi (yüzde 64) ise dünyada olup bitenler konusunda sürekli bir endişe hali yaşıyor. Sevdiklerinin sağlık durumu, aile güvenliği ve yaşlı ebeveynlere bakma sorumluluğu, kadınların stresli hissetmesine neden olan unsurlar arasında. Ayrıca kadınların, çocuklarının ya da torunlarının beslenmesi, sağlık durumu, eğitimi ve geleceği hakkında erkeklere kıyasla yaklaşık iki kat fazla kaygı duyduğu gözlemlenmiştir.

KADINLARIN EN ÇOK TRİP ATTIĞI 7 KONU

Erkekler, kadınların bu tür davranışlarının sebebini kabul etmese de, hiçbir kadın durduk yere trip atmaz. Rekabet halindeki ilişkileri yönetmek zordur. İki tarafın yönetici olduğu durumlarda zorluk daha da artar. Genellikle tripler empati eksikliğinden kaynaklanır, çünkü kadınların düşünce yapısı erkeklerden farklıdır.

1. Empati yoksunluğu

Kadınlar, her durumda empati yapmaya çalışır ve sevdiklerini sahiplenme içgüdüsü güçlüdür. Sürekli "Ben olsaydım" diyerek düşünürler. Bir kadının zihninde ne geçeceğini tahmin etmek oldukça zordur. Erkekler ise genellikle daha basit bir düşünce yapısına sahiptir ve kadınların yanlış anlayabileceğini hesaba katmadan sıkça hatalar yapar.

2. İlgisizlik

Mesajlaşma konusunda erkeklerin davranışları, kadınların anlayışından oldukça farklıdır. Erkekler genellikle spor yaparken, arkadaşlarıyla vakit geçirirken veya çalışırken telefonlarına bakmazlar; anı yaşamaya odaklanırlar. Öte yandan kadınlar, her koşulda her şeyi halletmeye çalışır. Bir erkeğin mesajına yanıt vermesi uzun sürüyorsa, bu kadınlar için oldukça rahatsız edici bir durumdur.

3. Kıskançlık

Kadınların beğenilme isteği her zaman yüksektir. Ancak, bir ilişkiye başlamışsanız, o kişi zaten sizi tüm değerlerinizle kabul etmiştir. Kadınlar ise ilişkinin başlangıcındaki heyecanı sürekli sürdürmek ister; bu da bazen kıskançlık krizlerine yol açabilir.

4. Özel günlerin unutulması

Eğer bir kadın her özel günde tek planlayıcı konumundaysa, özür dileyin ama büyük bir trip riskiyle karşı karşıya olabilirsiniz. Bazı kadınlar için özel günler son derece önemlidir. Ancak bu durumun farkında olmayan erkek sayısı da oldukça fazladır. Abartıyı sevmeyebilirsiniz ancak ufak bir incelik vermek asla zarar vermez.

5. Hep planlayan olmak

Birçok erkek, "Armut piş ağzıma düş" mantığıyla hareket eder. Yapmak istediğiniz her şeye uyum sağlamaktan mutlu olurlar. Ancak plan yapmadıkları için, çoğu zaman ne yapmak istediğinizi bilemeyeceklerinden yanlış tahmin yapmak korkusu taşırlar. Bazı kadınlar bu konuda aşırıya kaçabilir. Tatile gitmekten akşam yemeği fikrine kadar her şeyi üstlenmek, erkeğin düşünmesini engelleyebilir; bu dengeyi sağlamak önemli bir gereklilik.

6. "Ben olmadığımda onu düşündüğüm gibi o da beni düşünüyor mu?"

Bu soru, kadınların aklını meşgul eden en önemli sorulardan biridir. Araştırmalar, kadınların çoklu görevlerde erkeklerden daha iyi olduğunu ve bunu yapmak için daha az zihinsel efor harcadığını göstermektedir. Bu nedenle kadınlar pek çok işi yaparken sevgililerine de vakit ayırabilirken, erkekler tek bir konuya daha iyi odaklandıkları için işteyken işlerine, yanındayken ise sevgililerine odaklanıyorlar. Bu durum onun sizi sevmedği anlamına gelmez. Bu yüzden her zaman onun sizi düşündüğünü beklemeyin. Aksi takdirde, hayal kırıklığına uğrayabilir ve bu da ilişkide gerginliğe yol açabilir.

7. İşkoliklik

Erkekler yorgun hissettiklerinde, tüm dünyayı hallettikleri hissine kapılabilirler. Oysa kadınlar bu durumla her an yüzleşirler; ancak kendileri bu duruma gelene kadar bunu anlamaları zordur. Çünkü kadınlar genellikle toparlayıcı ve dengeleyici bir rol üstlenirler. Erkeklerin "Hallederiz" tutumu kadınları çileden çıkarabilir.