SON DAKİKA

Sağlık

Sağlık Haberleri

Fethi Sekin Şehir Hastanesi bölgede 'skolyoz' hastalarının umudu oldu

Fethi Sekin Şehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji kliniği yaklaşık 6 ay önce skolyoz ve kifoz vakalarına hizmet vermeye başladı. Hastane, Tunceli, Muş ve Bingöl başta olmak üzere çevre illerden gelen hastaların ihtiyaçlarına uluslararası standartlarda cevap veriyor.

Uzm. estetisyen Zübeyir Dalmış: 'Epilasyondan sonra en az on iki saat boyunca herhangi bir krem, losyon veya makyaj kullanmamalısınız'

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, epilasyon işleminden en az 12 saat sonra herhangi bir krem, losyon veya makyaj kullanılması gerektiğini söyledi.

Elazığ'da 'Meme Kanseri Farkındalık' yürüyüşü

Elazığ'da 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

11 yaşındaki çocuğa 'Epilepsi pili' ameliyatı yapıldı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde, ilk defa 11 yaşındaki bir hastaya epilepsi pili ameliyatı yapıldı.

Kış aylarının vazgeçilmezi ıhlamura talep arttı

Havaların soğumasıyla birlikte gripten ve soğuk algınlığından korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tuttu. En çok tercih edilen ürünlerin başında ise bağışıklık sistemini güçlendiren ıhlamur ve kış çayı yer aldı.

Dr. Aslan: 'Menopoz hastalık değil doğal bir süreçtir'

Menopozun hastalık değil doğal bir süreç olduğunu belirten Dr. Melike Aslan, 'Dünyada ortalama 50-51 yaşında menopoza girilirken ülkemizde bu aralık 46-48'dir' dedi.

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış: ''Kaş tasarımı kalıcı bir çözüm değil''

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, kaş tasarımının kalıcı bir çözüm olmadığını, işlemin yarı kalıcılık sağladığını söyledi.

Doç. Dr. Sağmak Tartar, 'El yıkamak, solunum ve bağırsak hastalıklarını yüzde 25 ile 50 oranında azaltabiliyor'

El yıkamanın solunum ve bağırsak hastalıklarını yüzde 25 ile 50 oranında azaltabildiğini belirten Doç. Dr. Ayşe Sağmak Tartar, 'Ellerimizi yıkarken 10-15 saniye iyice ovalamalı, parmak aralarını ve tırnak altlarını iyice temizlemeliyiz. Toplam el yıkama süremizin 40-60 saniye olması gerekiyor' dedi.

70 yaşındaki hasta akım yönlendirici stent ile sağlığına kavuştu

Elazığ'da karın organlarını da içine alan aort anevrizması tespit edilen 70 yaşındaki kadın, Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde uygulanan akım yönlendirici stent ile sağlığına kavuştu.

Beynin merkezini kaplayan tümör sağ gözünü kör etti, kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu

Gaziantep'te iki yıl önce beyninde tespit edilen kötü huylu tümör nedeniyle sağ gözünü kaybeden ve gördüğü tedaviye rağmen tümörün büyüdüğü tespit edilen genç adam, geldiği Elazığ'da yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.

Dalmış: 'Kalıcı makyaj yapmadan önce cilt tipinizi tanıyın'

Dalmış Beauty işletmecisi ünlü modacı Mehmet Sait Dalmış, kalıcı makyaj yaptırmadan önce cilt tipinin iyice araştırılması gerektiğini söyledi.

Elazığ'da Dünya Yürüyüş Günü etkinliği

Elazığ'da, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Yürüyüş Günü nedeni ile etkinlik düzenlendi.

Böbreğinde 8 santimlik tümör bulunan hasta Şehir Hastanesinde sağlığına kavuştu

Elazığ'da karın ağrısı şikayeti ile hastaneye giden ve böbreğinde 8 santimlik adrenalin hormonu salgılayan tümöral kitle tespit edilen hasta, yapılan laparoskopik yöntem ile sağlığına kavuştu.

13 aylık bebeğin böbreğinden çıkan taş şaşırttı

Elazığ'da 13 aylık Zeynep Arya Bozkurt'un böbreğinden çıkan 5 santimetrelik taş şaşırttı. Böbrekte oluşan taş, mini perkütal tekniği ile yapılan başarılı operasyonla alındı.

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış: 'Lazer sonrası cildinize nasıl bakacağınız önemlidir'

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, lazer epilasyonun dünyadaki en popüler kozmetik uygulamalarından biri olduğunu belirterek, uygulama sonrası cilde nasıl bakılması gerektiğinin de önemli olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Demirdağ: 'Kuduz, aşı ile önlenen hayvan kökenli hastalıktır'

Kuduzun aşı ile önlenen hayvan kökenli bir hastalık olduğunu belirten Fırat Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 'Ülkemizde de geçen yıl 200 binin üzerinde şüpheli ısırık vakası bildirildi. Üç tane de kuduz vakası kayıtlara geçti. Şüpheli durumlarda muhakkak kuduz merkezlerine bilgi verilmesi gerek' dedi.

Dalmış: 'Ciltteki siyah noktalara elveda diyebilirsiniz'

Dalmış Beauty işletmecisi ünlü modacı Mehmet Sait Dalmış, siyah noktalardan kurtulmanın en iyi yolunun daha kolay yıkayabilmeniz için gözenek içindeki kalıntıları gevşetmeye yardımcı olacak bir peeling ovma veya maske kullanmak olduğunu söyledi.

Açık: Çöpe Attığımız Her Gıda Dünyamıza Zarar Veriyor

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 29 Eylül Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

LÖSEV'in 'İyilikler Tırı' Elazığ'daki ailelere yardım ulaştırdı

Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından oluşturulan 'İyilikler Tırı' kanserli çocuk ve yetişkin hastalara yardım dağıtmak için Elazığ'a geldi.

Toplam 483 haber.