SON DAKİKA

Bilim Teknoloji

Bilim Teknoloji Haberleri

Elazığ'da Siber Teknoloji ve İnternet Bağımlılığı Semineri Düzenlendi

Elazığ özel eğitim kurumu tarafından siber teknoloji ve internet bağımlılığı konuları üzerine bir seminer düzenledi. Seminerde son dönemde emniyet güçlerinin bu alandaki çalışmaları ve bağımlılığını önlenmesinde nelerin yapılabileceği üzerine bilgi verildi.

İş İnsanı Burak Soylu, Yılın Teknoloji Ödülünü Aldı

Roofstacks CEO’su Burak Soylu, Yılın Teknoloji Ödülünü aldı. Soylu, ASKON Genel Merkezi’nde düzenlenen programla ödülünü Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın elinden aldı.

Mimar ve Mühendis Dergisi’nin Yeni Sayısı, Elazığ’dan

Mimar Ve Mühendis Dergisi’nin yeni sayısı Mimar ve Mühendisler Grubu Elazığ Şubesi tarafından oluşturuldu. Dergide “Elazığ, Yerli Girişim Goart İle Metaverse Dünyasına Açılıyor” yazısı ise Roof Stacks Ceo’su Burak Soylu da yer aldı.

Elazığlı İş İnsanı Burak Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika Gezisine Katıldı

Metaverse dünyasında Türkiye’deki başarılı ilk girişimci Elazığlı İş İnsanı Burak Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika programına eşlik etti. Elazığlı İş İnsanı Soylu gezide, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Amerika’daki yatırımları ile ilgili bilgiler verdi.

Elazığ Belediyesi Bilimin Yüzyılı Bilim Şenliği Başlıyor

Elazığ Belediyesi tarafından, 29 Temmuz Cumartesi günü Aşağı Demirtaş Konteyner Kent’te her yaştan öğrenci gruplarına Bilimin Yüzyılı Bilim Şenliği düzenlenecek.

Elazığ TRoket Takımı ABD’de Yarıştı

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Tasarım Ve İnovasyon Merkezi'ndeki Troket Takımı 19-25 Haziran tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri, New Mexico eyaletinde gerçekleştirilen IREK Roket Yarışmasında Özel Tasarım Ödülüne layık görüldü.

EBEGEM, Temel Bilgisayar ve Robotik Kodlama Kursu Açıyor

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM); eğitimden sanata, kültürden spora birçok branşta ücretsiz kurslar açarak vatandaşların gelişimlerine katkı sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda EBEGEM; Temel Bilgisayar ve Robotik Kodlama kursu açıyor.

Burak Soylu, Bloomberg HT’nin Konuğu Oldu

Roof Stacks Ceo’su Burak Soylu Bloomberg HT ekranlarında “İş Dünyası” programının konuğu oldu. Burak Soylu, GoArt Metaverse projesini anlattı.

2 boyutlu tasarım kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Tasarım İnovasyon Eğitim Merkezi ve Fırat Üniversitesi Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle 2 boyutlu tasarım kursu düzenlendi. Kursu başarıyla tamamlayan 38 kursiyere sertifikaları verildi.

Trendyol Sanat, Birinci Yaşında Sanatı GoArt Metaverse’e Taşıyor

150’den fazla genç sanatçının bine yakın eserini Türkiye’nin her köşesindeki sanatseverlerle buluşturan Trendyol Sanat, metaverse mağazası ile etki alanını genişletiyor.

Rengi ve dokusuyla dünyada tek olan 'Elazığ Vişne Mermeri'nde TOGG talebi

Dünyada sadece Alacakaya ilçesinde çıkarılan ve 4 kıtaya ihraç edilen ' Elazığ Vişne Mermeri', rengiyle ve dokusuyla 60 ülkedeki seçkin mekanları 40 yıldır süslüyor. Beyaz Saray, Kabe, Dubai ile Palmiye Adalarındaki lüks otel ve mağazalar gibi birçok seçkin mekana 'Elazığ Vişne Mermeri 'gönderen Alacakaya Mermer Üretim Müdürü Sinan Diker, hiçbir alternatifi olmayan bu rengi TOGG'da görmek istediklerini söyledi.

Elazığ medyası akademik bir çalışmaya konu oldu

Elazığ'da yayın yapan haber siteleri bilimsel bir çalışmaya konu oldu.

Elazığ'da, 'NASA Space Apps Challenge' etkinliğine yoğun ilgi

Elazığ Belediyesi organizasyonu ve ev sahipliğinde düzenlenen NASA Space Apps Challenge etkinliği yoğun ilgi gördü.

Starlink uyduları Karakoçan semalarında görüntülendi

Elon Musk'ın uydu ve uzay mekiği şirketi SpaceX'in Starlink uydularının geçişi Karakoçan semalarında görüntülendi.

Fırat Üniversitesi, TEKNOFEST'te yoğun ilgi gördü

Samsun'da kapılarını ziyaretçilerine açan dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te Elazığ Fırat Üniversitesi standı yoğun ilgi gördü.

İpek Yolu'na çifte ödül

İpek Yolu Çocuk ve Gençlik Vakfı Roket Takımı TEKNOFEST'te 2 ödül aldı.

TEKNOFEST finalistleri Rektör Göktaş ile bir araya geldi

TEKNOFEST'TE çeşitli kategorilerden yarışmaya katılarak finalist olmaya hak kazanan takımlar Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ı makamında ziyaret etti.

Elazığ'da belediye otobüslerinde kredi kartıyla ödeme yapılabilecek

Vatandaşların toplu taşıma araçlarını hızlı ve güvenli bir şekilde kullanmasını hedefleyen Elazığ Belediyesi, ulaşımda yeni bir dönem başlatarak belediye otobüslerinde kredi kartıyla ödeme yapabilme imkanı getirdi.

Demiri demire sürtüp elektrik elde ettiler, faturalarda yüzde 90'a kadar tasarruf sağladılar

Elazığ'da yaşayan ve kaportacılık yapan Suat Çılgın ve yanında bulunan yabancı uyruklu usta Salih Luai Hommadi, elektrik faturalanda yüzde 90'a kadar tasarruf sağlayacak cihaz geliştirdi. Kaporta ustası Çılgın, cihazı devletin desteği ile geliştirmek istediklerini kaydetti.

Toplam 112 haber.