Günlük bir fincan pirinç suyu tüketmenin faydaları nelerdir?

Pirinç suyu, birçok kişi tarafından pek bilinmemesine rağmen, besin değerleriyle dolu oldukça sağlıklı bir içecektir.

Günde yalnızca bir bardak pirinç suyu içmenin sağladığı faydaları duyduğunuzda, şaşkınlığınız keyif verici olacak. Enerji artırıcı ve kabızlığa karşı etkili olan bu geleneksel Asya tarifi, yüzyıllardır kullanılmaktadır. Üstelik hazırlanması oldukça basit ve maliyeti de düşüktür!

Pirinç suyu nedir ve nasıl hazırlanır?

Pirinç suyunu, pişirmeden önce suda bekletilen pirincin süzülmesiyle elde edebilir veya pirinci haşlarken nişastasının suya geçişiyle elde edebilirsiniz.

Kaynama esnasında pirincin bıraktığı nişastada, faydalı amino asitler ve mineraller bulunmaktadır. Bu içeceği tüketmenin en etkin yolu, taze olarak hazırlandığında hemen içmektir. Eğer daha fazla miktarda yapıp saklamak isterseniz, buzdolabında 2-3 gün boyunca saklayabilirsiniz.

Pirinç suyunun güzellik açısından sağladığı faydalar

Pirinç, birçok farklı vitamin ve mineral bakımından, özellikle B vitamini açısından oldukça zengindir. B vitaminleri, cilt hücrelerinin sağlıklı olması için gereklidir.

Pirinç yufkasını kaynatarak nişastasını suya bırakmasını sağlayabilirsiniz, böylece yoğun bir B vitamini kaynağı elde edersiniz. Bu su en yaygın olarak içme şeklinde kullanılsa da, pek çok kadın onu bir tonik olarak yüzlerini ve saçlarını temizlemek için de kullanmaktadır. Çin ve Hindistan'daki kadınlar, uzun, parlak koyu saçlarının sırrını pirinç suyuyla durulamaya bağlı olduklarını ifade ediyorlar. Ayrıca, Asyalı kadınların çoğunun saçları, 90'lı yaşlarına kadar beyazlamadığına da dikkat çekmekte fayda var!

Vücut için sağladığı faydalar

Pirinç suyu, mükemmel bir karbonhidrat kaynağıdır. Tüketimi, önemli ölçüde enerji sağlar. Sindirimi düzenleyen ve kabızlığı önlemekte etkili olan liflerle doludur. Aynı zamanda pirinçte bulunan antioksidanlar, kanseri önlemeye ve cildin güneşin zararlı etkilerinden korunmasına yardımcı olmaktadır.