Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), sosyal medya hesabında gerçekleştirdiği paylaşımda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşen Ediz Ün'ün, adli işlemler tamamlanıncaya kadar partiden istifa etme talebinde bulunduğunu, bu isteğinin ise kabul edildiğini duyurdu.

CHP'nin açıklaması şu şekilde oldu:

"Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in talimatıyla, geçtiğimiz hafta kamuoyuna yansıyan olay hakkında Edirne Milletvekilimiz Ediz Ün, Grup Başkanvekillerimiz ile bugün bir araya gelmiştir.

Görüşme sırasında Sayın Ün, adli sürecin tamamlanana dek partiden istifa etmeyi istemiş, bu talep olumlu karşılanmıştır. Sayın Ün, adli sürecin sonucuna bağlı olarak partimize geri dönecektir."

ABD ziyaretini tamamlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne Milletvekili Ediz Ün hakkında çıkan iddialar nedeniyle istifasını talep etmişti.

KAÇAK ELEKTRONİK SİGARA ORTAYA ÇIKMIŞTI

20 Eylül'de Edirne'de gerçekleştirilen bir operasyonda, CHP Milletvekili Ediz Ün'e ait araçta yapılan aramada, bagajda gümrük kaçağı olan elektronik sigara aparatları ele geçirilmişti. Ediz Ün, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, kaçak ürünlerin varlığından haberdar olmadığını ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtmiştir.