Kakao, ya kabuk ya da toz halinde kullanılabilmektedir. İçeriğindeki antioksidan ve flavonoid bileşenleri sayesinde pek çok hastalığa karşı etkili bir savaşçı olarak öne çıkmaktadır. İşte kakao ile ilgili sağlık faydaları...

Kakao, eşsiz aroma ve tadıyla sıkça tercih edilen bir besindir. Çok sayıda kullanım alanı bulunan kakao, faydaları ile de dikkat çekiyor. Peki, kakao ne gibi yararlar sunuyor?

KUSURSUZ ÇİKOLATA DENEYİMİ

Kakao çayı, yüksek oranda kafein ve kalori içeren çikolata ve kahve gibi içecekler için sağlıklı bir alternatif sunmaktadır. Tamamen şeker, kafein, gluten ve süt ürünleri içermeyen, GDO'suz ve %100 katkı maddesi içermeyen bu çay, doğal tatlılığı ve eşsiz aromasıyla öne çıkmaktadır. Kakao çayı, sağlığına önem veren çikolata, kahve ve çay tutkunları için ideal bir seçimdir.

ANTİOKSİDAN VE FLAVONOİD BAKIMINDAN ZENGİN

Yapılan araştırmalar, kakao kabuğunun zengin antioksidan ve flavonoid içeriğine sahip olduğunu ortaya koymaktadır. Flavonoidler, diğer antioksidanlar gibi hücrelere zarar veren etkileri onarmakta fayda sağlar. Bunun yanı sıra, damar tıkanıklığını önleyen flavonoidler, sağlıklı kan akışını ve bilişsel fonksiyonların gelişimini desteklemektedir. Flavonoidlerin kanser, kalp-damar hastalıkları, astım ve felç gibi rahatsızlıkların riskini önemli ölçüde düşürdüğü de belgelenmiştir.

ENERJİ ARTIŞI

Kakao çayı, kafein içermediğinden dolayı enerji ve odaklanma konusundaki etkiyi artırmadan sağlamakta olan bir içecektir. Araştırmalara göre, kakao kabuğu, içerisinde bulunan teobromin adı verilen bileşen sayesinde yüksek konsantrasyon sağlamaktadır. Bu bileşen aynı zamanda kalbi ve beyin fonksiyonlarını uyaran değerli bir biyoaktif madde olarak tanımlanmaktadır.

DÜŞÜK KAN BASINCI

Daha önce de bahsettiğimiz gibi, kakao kabuğunda bulunan teobromin bileşeni, kan basıncını düşürüp damarların genişlemesine yardımcı olmaktadır. Yapılan araştırmalarda, tansiyon hastalarının az miktarda teobromin alımı sonucunda sadece bir saat içinde kan basıncının düştüğü gözlemlenmiştir. Diğer bir çalışmada ise, teobromin açısından zengin kakao tüketiminin üç haftalık bir süre içerisinde uzun vadede kan basıncını önemli ölçüde azalttığı belirlenmiştir.

MOD ARTTIRICI ÖZELLİKLERİ

Kakao kabukları, mod ve hafıza arttırıcı özellikler açısından zengin flavonoid bileşenleri içermektedir. Yapılan araştırmalar ayrıca teobrominin farmakolojik özelliklere sahip olduğunu ve anti-kanser ile kas rahatlatıcı etkiler sunduğunu da göstermektedir.