Ziyaretçi Haberleri
SON DAKİKA

Ziyaretçi Haberleri

Elazığ Tanıtım Günleri’nde Fırat Üniversitesi Standına Yoğun İlgi

İstanbul Yenikapı’da gerçekleştirilen Elazığ Günleri etkinliğine Fırat Üniversitesi de katılım sağladı. Binlerce ziyaretçisini ağırlayan Fırat Üniversitesi standı yoğun ilgi gördü.

Başkan Şerifoğulları’na, Kitap Fuarı’nda Yoğun İlgi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kapılarını açtığı günden itibaren ziyaretçi akınına uğrayan Elazığ Belediyesi Kitap Fuarı’nı ziyaret etti. Başkan Şerifoğulları, Kitap Fuarı’nda vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

FÜ Hastanesi’nden Hasta Ziyaretçi Saati Duyurusu

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği, gündüz 12.30-14.00 saatleri arasında ve akşam ise 18.30-20.00 saatleri arasında hasta ziyaretlerinin yapılması gerektiği duyurdu.

Ağın Belediyesi’nden 10 Dönümlük Üzüm Bağı

Ağın Belediyesi’nin taşınmaz alanına kazandırılan üzüm bağı yapılan bakım sonucu MOTOFEST’te ziyaretçilere ikram edilecek.

7 bin yıllık Palu ilçesi, ihtişamı ile yıllara meydan okuyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Elazığ'ın 7 bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip Palu ilçesi, kültürel, doğal ve dini mekanlarıyla ziyaretçilerini bekliyor.

Dijital Kütüphane 175 bin ziyaretçi ağırladı

Elazığ Belediyesi tarafından hizmete sunulan dijital kütüphane, ilk yılında 175 bin ziyaretçi ağırladı.

Kitap Fuarı 150 bin ziyaretçiyi ağırladı

Elazığ Belediyesi tarafından 4'üncüsü düzenlenen Kitap Fuarı, 9 günde 150 bine yakın ziyaretçiyi ağırladı.

Elazığ'da 'Kitap Fuarı' yoğun katılımla açıldı

Elazığ Belediyesi'nin organizasyonuyla düzenlenen 4. Kitap Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

Ziyaretçilerini mest eden Harput Musiki Müzesi, yoğun ilgi görüyor

Elazığ Belediyesi tarafından yaptırılan Harput Musiki Müzesi, ziyaretçilerini mest ediyor. Harput Musikisinde kullanılan enstrümanların, mumya heykellerin ve karaoke salonunun bulunduğu müze, ziyaretçilere farklı bir atmosfer yaşatıyor.

Bir zamanlar tekne turu yapılıyordu, suların çekilmesi ile o köy kuraklığın ortasında kaldı

Elazığ'da Keban Baraj Gölü havzasında yer alan Murat Nehri'ne sıfır konumda bulunan Aşağı İçme köyünde su yaklaşık 250 metre çekildi. Bir zamanlar tekne turlarının yapıldığı ve eşsiz manzarası ile ziyaretçilere keyifli bir manzara sunan köy şimdi kuraklıkla boğuşuyor.

Fırat Üniversitesi, TEKNOFEST'te yoğun ilgi gördü

Samsun'da kapılarını ziyaretçilerine açan dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te Elazığ Fırat Üniversitesi standı yoğun ilgi gördü.

İl Kültür Turizm Müdürü Demirdağ, 'Sivrice'nin önemli bir turizm potansiyeli var'

Elazığ'ın Sivrice ilçesinin turizm açısından çok önemli potansiyeli olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, 'Önceki yıllarda bizim yaptığımız çalışmalarda günü birlikçilerle beraber, ilçemizin 2 milyon ziyaretçisi olduğunu gördük. Bu sayının önümüzdeki yıllarda da aynı şekilde artarak devam edeceğine inanıyoruz' dedi.

Elazığ'ın turizme açılan kapısı Harput'a ziyaretçi akını

Bayram tatilini fırsat bilen vatandaşlar, Elazığ'ın turizmde göz bebeği konumunda yer alan medeniyetler beşiği tarihi Harput Mahallesi'ne akın etti.

Güneydoğu Kariyer Fuarında Ziver Holding standı yoğun ilgi gördü

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi himayelerinde, Fırat Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen Güneydoğu Kariyer Fuarında, Ziver Holding tarafından açılan stant öğrencilerin ve ziyaretçilerin akınına uğradı.

Binlerce insan bu ilçeye balık yemeye geliyor

Türkiye'de alabalık üretiminde ve ihracatında ilk sıralarda yer alan Elazığ'ın Keban ilçesi, hem göze hem mideye hitap ediyor. Özellikle alabalığın 23 çeşit yemeğinin yapıldığı ilçenin, yurtiçi ve yurtdışından dört mevsim ziyaretçisi eksik olmuyor.

Elazığ Belediyesi Hayvan Bakım Evi ziyarete açılıyor

Elazığ Belediyesi tarafından 2017 yılında yapılan ve pandemiden dolayı ziyaretçilere kapatılan Elazığ Belediyesi geçici Hayvan Bakım Evi, tedbirler doğrultusunda yeniden vatandaşların ziyaretine açılıyor.

Çanakkale Mobil Müzesi Elazığ’da ziyarete açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı mobil müzesi Elazığ’da ziyaretçilere açıldı.

YÖREX'te Elazığ rüzgarı

Antalya'da 20 Ekim'de başlayan ve yoğun katılımla devam eden Yöresel Ürünler Fuarında (YÖREX) Fırat Kalkınma Ajansı ve Elazığ TSO ortaklığında açılan Elazığ standında ülke dışından ve farklı şehirlerden gelen ziyaretçilerle iş birliği görüşmeleri devam ediyor.

Harput Kalesinde zindan, kürsübaşı ve kutsal alan ziyarete açıldı

Elazığ'da tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan MÖ 8. Yüzyıl'da Urartu Krallığı tarafından yapılan Harput Kalesinde çalışmaların tamamlandığı zindan, kürsübaşı alanı ve Urartu kutsal alanı ziyaretçilere açıldı.

Pisa kulesinden daha eğik olan tarihi eğri minare ilk günkü ihtişamını koruyor

Elazığ'da Kadir Gecesinde secde etmesiyle eğik kaldığına inanılan ve efsanelere konu olan 9 asırlık eğri minare ilk günkü ihtişamıyla zamana meydan okumaya devam ediyor. İtalya'da bulunan Pisa kulesinden daha eğik olan eğri minare ziyaretçi akınına uğruyor.

Göl manzaralı bungalov evler Elazığ'ın turizmine katkı sağlayacak

Doğu Anadolu'nun en gözde kentlerinden biri olan Elazığ'da turizmin kalkınması için bungalov evler inşa ediliyor. Hazar gölü kenarına şimdilik 2 tane yapılan bungalov evleri ziyaretçilerini bekliyor.

Elazığ'da arefe günü mezarlıklarda ziyaretçi yoğunluğu

Elazığ'da Kurban Bayramı arefesinde mezarlıklarda ziyaretçi yoğunluğu yaşanmaya başladı. Belediye tarafından da vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtımı yapıldı.

Kent –Köy Yaşam Alanı Ziyaretçilerini Ağırladı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Milletvekili Metin Bulut ve AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ile birlikte Kent-Köy Yaşam Alanını ziyaret ettiler.

O park özel mülk ilan edildi, ziyarete kapatıldı

Elazığ merkez Aydınlar köyünde piknikçilerin akınına uğrayan Hükmü Peker parkı, özel mülk ilan edilerek ziyaretçilere kapatıldı. Yapılan uyarılara rağmen bir çok vatandaşın köy parkına gitmesi nedeniyle köy muhtarı açıklama yaptı.

Yıllara göre Elazığ'da konaklayan kişi sayısı açıklandı

Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, yıllara göre Elazığ'da konaklayan yerli ve yabancı kişi sayısını açıkladı. 

Harput'a ziyaretçiler gelmeye başladı

Elazığ'ın turizminde göz bebeği konumunda yer alan medeniyetler beşiği tarihi Harput Mahallesi'nde, tam kapanma ve hafta sonu kısıtlamaları nedeniyle hafta içinde ziyaretçilerin gelmesiyle yoğunluk yaşanmaya başladı.

Harput, kısıtlama ile tekrar boş kaldı

Elazığ'ın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan 4 bin yıllık geçmişe sahip medeniyetler beşiği Harput Mahallesi, en çok ziyaretçi aldığı bahar da sokağa çıkma kısıtlamasıyla sessizliğe büründü. İlkbahar renkleriyle huzur veren tarihi mahalle drone ile görüntülendi.

Kısıtlama kalktı, Harput ziyaretçilerini tekrar ağırlamaya başladı

Orta risk grubunda yer alan Elazığ'da hafta sonu kısıtlamasının kaldırılmasıyla birlikte UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alan 4 bin yıllık geçmişe sahip Harput Mahallesi tekrar misafirlerini ağırlamaya başladı.