Pandemi Haberleri
SON DAKİKA

Pandemi Haberleri

Pandemide tonlarca satılan kolonyada yüzde 50 düşüş yaşandı

Elazığ'da pandemi döneminde günlük ortalama 4 ton kolonya satışı yapılırken, korona virüsün etkisini kaybetmesi ile bu miktar 250 litreye kadar düştü. Virüsün unutulmaya yüz tutmuş kolonya geleneğini yeniden canlandırdığını belirten kolonyacı Güven Buldaç, satışların pandemiye oranla yüzde 50 düştüğünü fakat pandemi öncesine göre de 40 arttığını söyledi.

Elazığ'da onlarca özel birey, 'Engelliler Şenliği'nde buluştu

Elazığ'da her sene geleneksel olarak düzenlenen 'Engelliler Şenliği' pandemiden sonra ilk kez düzenlendi. Engelli bireylerin yoğun katılım sağladığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

STK Platformu Dönem Sözcüsü Zafer Aksuoğlu: 'Acemi birliğinin Elazığ'da kurulmasını istiyoruz'

STK Platformu Dönem Sözcüsü Zafer Aksuoğlu, Elazığ'ın özellikle pandemi sonrası ekonomik anlamda zor günler geçirdiğini belirterek, kente acemi birliğinin kurulması gerektiğini söyledi.

Elazığ Belediyesi Kitap Fuarına vatandaşlardan yoğun ilgi

Pandemi nedeniyle iki yıldır düzenlenemeyen ve Elazığlıların büyük özlemle beklediği Kitap Fuarı, kitap dostlarından büyük ilgi görüyor.

Elazığlı firma, yeni nesil dijital kartvizit geliştirdi

Merkezi Elazığ'da bulunan Hmd Tasarım ve Tanıtım Ürünleri, pandeminin de getirdiği iletişim zorluklarını göz önüne alarak 2020 yılında yeni yatırım ve girişimler ile ‘Yeni nesil dijital kartvizit’ olan ‘Smart Card’ ı geliştirdi.

2 yıl aradan sonra işleri açıldı, hac malzemesi satan esnafın yoğunluğu başladı

Elazığ'da pandeminin bitmesinin ardından kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları hac malzemeleri satan esnafın yolunu tuttu. 2 yıl aradan sonra işleri açılan esnaf, gece geç saatlere kadar mesai yapıyor.

Elazığ'da pandeminin ardından ilk hacı kafilesi yola çıktı

Elazığ'da pandeminin bitmesinin ardından kutsal topraklara gidecek olan 254 kişilik ilk kafile yola çıktı.

Sosyal medya reklamlarını doğru kullananlar satışlarını arttırıyor

Özellikle pandemi döneminde etkin olarak vatandaşların karşısına çıkan sosyal medya reklamlarının, doğru yöntemlerle kullanıldığında satışları arttırdığı kaydedildi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Pandemi ülke genelinde bitmediği sürece aşı silahımızı elden bırakmamalıyız'

Elazığ olarak aşılamada istenilen hedefe ulaşamadıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat ' Aşı karşıtlığı ve kararsız vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün azalsa da aşılamada hala Türkiye ortalamasının altındayız. Pandemi ülke genelinde bitmediği sürece aşı silahımızı elden bırakmamalıyız' dedi.

Pandemiyi fırsata çeviren kadınlar, çini ustası oldu

Elazığ'da pandemide sıkılan ve bunu fırsata çevirmek isteyen kadınlar, Halk Eğitim Merkezi'nin EBEGEM bünyesinde açtığı geleneksel Türk el sanatlarından biri olan çini kursuna katılarak usta oldu.

Boztaş: Sağlık çalışanlarının sorunları görmezden gelinemez

Sağlık Haksen Elazığ Şubesi Başkan Vekili İbrahim Boztaş, pandemi döneminde sağlık personeline verilen sözlerin icraata dönüşmediğini, sorunların ise çözülmediğini söyledi.

Elazığ Belediyesi Hayvan Bakım Evi ziyarete açılıyor

Elazığ Belediyesi tarafından 2017 yılında yapılan ve pandemiden dolayı ziyaretçilere kapatılan Elazığ Belediyesi geçici Hayvan Bakım Evi, tedbirler doğrultusunda yeniden vatandaşların ziyaretine açılıyor.

Gönüllü gençler karın keyfini çıkardı

Elazığ depremi ve pandemi döneminde bir çok faaliyette yer alarak Elazığ halkının takdirini toplayan Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi gönüllüleri, Sivrice ilçesinde program düzenleyerek karın keyfini çıkardı.

Resmi kurumlarda aşı standı açıldı

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Covid-19 pandemisine karşı il genelinde başlatılan aşı seferberliği kapsamında sokak ve alışveriş merkezlerinden sonra bu kez resmi kurum binalarının girişlerine aşı stantları açıldı.

KOSGEB Mikro ve küçük işletmelere hızlı destek programı başvuruları başladı

COVİD-19 pandemisinden etkilenen öncelikli sektörlerdeki mikro ve küçük işletmelerin  faaliyetlerini sürdürebilmeleri ve istihdam seviyelerini muhafaza edebilmeleri için tasarlanan mikro ve küçük işletmelere hızlı destek programı başvuruları başladı.

İl Pandemi Kurulu Vali Toraman başkanlığında toplandı

Elazığ İl Pandemi Kurulu Olağan Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Covid 19 çocuklarda obezite problemine neden oldu

Fırat Üniversitesi Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İhsan Esen, Covid 19 pandemisinin çocuklarda neden olduğu obezite riskine değindi.

Başkan Arslan'dan asgari ücret açıklaması

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, asgari ücret, döviz kurlarındaki dalgalanmalar, üretim, istihdam ve pandemi sürecinde iş dünyasının talep ve beklentileriyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, 'Sürdürülebilir ekonomi için piyasaların ve iş dünyasının talepleri dikkate alınarak, asgari ücret artışı hem çalışanları hem de iş dünyasını mağdur etmeyecek şekilde güncellenme ihtiyacı kaçınılmaz olmuştur' dedi.

Deplasman yasağından habersiz 2 otobüs taraftar dışarıda kaldı

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde oynanan Elazığ İl Özel İdare-Beşiktaş maçı için il dışında organize olan Beşiktaş taraftarları müsabakayı takip etmek için Elazığ'a geldi. Pandemi yasaklarından haberi olmayan siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşmayı takip etmek için salona giremedi.

Hazır giyimde ihracat 17.4 milyar dolardan 20 milyar dolara çıktı

Geçtiğimiz yıl pandemiye rağmen 17.4 milyar dolarlık bir ihracat yapan hazır giyim sektörünün, bu seneyi ihracatta yüzde 20 artış göstererek yaklaşık 20 milyar dolarla kapatması bekleniyor.

OSB Başkanı Öztürk: 'Deprem ve pandemiye rağmen yatırımlar devam etti'

Elazığ'da yaşanan deprem ve pandemiye rağmen yatırımların ve üretimlerin devam ettiğini, işletmelerin büyümeye çalıştığını belirten Elazığ Organize Sanayi Bölgesi (Elazığ OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, Krize rağmen hem devam eden yatırımlar, hem de yeni açılacak 7 bin 500 kişi önümüzdeki yılın sonuna kadar istihdam edilecek dedi.

Hastaların tehdit ve hakaretlerine aldırış etmediler, bir yılda 150 bin koronalıya ulaştılar

Elazığ'da bir yıl önce İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde açılan, çalışanları öğretmen, memur ve sağlıkçılardan oluşan Pandemi Çağrı Merkezi, hastalardan aldıkları tehdit ve hakaretlere rağmen 150 bin çağrıya karşılık vererek önemli bir istatistiğe imza attı.

Yıllarca kaldığı Fransa'da en iyi fakültede doktora yaptı, köyüne dönüp tarıma başladı

14 yıl Fransa'da yaşayan ve dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Paris 1 Üniversitesi Sorbonne Fakültesi Coğrafya Bölümü'nden mezun olan Hava Arslan, şehir hayatından sıkılıp pandemiyi de fırsat bilerek doğduğu topraklar olan Elazığ'ın Karakörk köyüne dönüp tarıma başladı.

İş yerlerini ikinci el eşyalarla doldurdular, öğrencilerin kente gelmesini beklemeye başladılar

Elazığ'da yaşanan deprem ve pandemiden dolayı uzunca bir dönem kapalı olan üniversitelerin açılmasına bir hafta kala spotçular ve ikinci el eşya satan esnaf, iş yerlerini yeni kurulacak ev eşyaları ile doldurarak öğrencilerin gelmesini beklemeye başladı.

Elazığ İl Jandarma Komutanı Yıldız, minik öğrencilerin heyecanına ortak oldu

Pandemi nedeni ile uzun bir süre ara verilen yüz yüze eğitimin bugün başlaması ile birlikte Elazığ'da İl Jandarma Komutanı Albay Ali

Başkan Özgül: Eğitimin telafisi olmaz

İyi Parti Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Burak Özgül, okulların açılması birlikte öğrencilerin okullarına dönmesi mutluluk verici olduğunu ifade ederek öğrencilerin pandemi sürecinde yaşadığı eğitim eksiklerinin mutlaka giderilmesi gerektiğini söyledi.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, deprem ve pandemide hem şehrin hem de bölgenin lokomotifi oldu

Türkiye'nin 6'ncı şehir hastanesi olarak 1 Ağustos 2018 tarihinde hizmete giren Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, 24 Ocak 2020 Elazığ depreminde olduğu gibi pandeminin başladığı ilk günden itibaren Elazığ başta olmak üzere Bingöl, Tunceli, Muş, Malatya, Diyarbakır ve çevre illerden hasta kabul ederek bölgeye hitap etmeye devam ediyor.

Elazığ'da pandemi ve aşılama konulu toplantı düzenlendi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen pandemi çalışmaları ve aşılamada gelinen son durumun ele alındığı Pandemi Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Elazığ'da pandemi ve aşılama konulu istişare toplantısı düzenlendi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kentte yürütülen pandemi çalışmaları ve aşılamada gelinen son durumun ele alındığı pandemi değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Polat: Pandemi yoğun bakım doluluk oranları yüzde 54 civarlarında

Hastane konusunda pandemi yatak doluluk oranının yüzde 40 ve yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 54 civarlarında olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Yani panikleyecek ve korkulacak bir durumumuz yok. Vatandaşımız rehavete kapılmasın dedi.