Osman Erbaş Haberleri
SON DAKİKA

Osman Erbaş Haberleri

Elazığ'da Osman Paşa ve şehitleri anmak için mevlit programı düzenlendi

Elazığ'da 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve 10 askerin şehadetleri anısına İzzetpaşa Camii'nde Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlidi şerif okuma programı düzenlendi.

Şehit Korgeneral Osman Erbaş'ın hediyesine gözü gibi bakıyor

Elazığ'da şehit annesi Şehriban Kılıç, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın şehit olmadan önce kendisine hediye ettiği bastona gözü gibi bakıp bir an olsun yanından ayırmıyor.

Şehit Korgeneral Osman Erbaş'ın adının verildiği bulvar törenle açıldı

Şehit Korgeneral Osman Erbaş'ın adının verildiği bulvar törenle açıldı. Törene katılan Şehit Korgeneral Osman Erbaş'ın eşinin sözleri duygulandırdı.

Elazığ'da temel atma ve şehitlik anıtı açılış programı

Elazığ'ın Yurtbaşı Beldesinde yeni belediye binasının temeli atılırken helikopter kazasında şehit düşen 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş için yapılan şehitlik anıtının açılışı yapıldı.

Milletvekili Erol: Şehit Osman paşamızın adı Elazığ Havalimanına verilsin

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, önerisini yenileyerek Şehit Korgeneral Osman Erbaş'ın isminin kentteki havalimanına verilmesi için meclisten destek istedi.

Helikopter Kazasında Şehit Düşen Askerler Anısına Hatıra Ormanı Oluşturdu

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 4 Mart 2021 tarihinde meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve 10 şehit anısına Çubukbey Anadolu Lisesinde hatıra ormanı oluşturuldu.

Elazığ'da Şehitler Anısına Fidan Dikildi

Elazığ’da helikopter kazasında şehit düşen aralarında 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da olduğu 11 asker için fidan dikildi.

Vefanın adı şehit Osman Erbaş Paşa

Elazığ'daki şehit aileleri, gaziler ve il protokolü, helikopter kazasında silah arkadaşlarıyla birlikte şehit düşen Korgeneral Osman Erbaş'ı anlattı. Şehit korgeneralin kentteki tüm şehit aileleri ve gazilerle bire bir yakından ilgilendiği, gördüğü eksiklikleri anında giderdiği, zaman zaman ailelere hediyeler gönderdiği öğrenildi.

Elazığ Belediyesi Şehit Korgeneral Osman Erbaş Paşa'nın İsmini Yaşatacak

Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan askeri helikopterde şehit olan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın ismi Elazığ'da yaşatılacak. 

Korgeneral Erbaş 'Keşke bizde şehit olabilsek' dedikten 1,5 saat sonra şehit düşmüş

Bitlis'in Tatvan ilçesinde helikopter kazasında şehit olan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın kazadan bir saat önce şehit ailesini arayarak 'Şehitlik herkese nasip olmaz, keşke bizde şehit olabilsek, bize de nasip olsa dediği öğrenildi. Şehit Erbaş'ın o gün yola çıkmadan önce şehit Musa Yılmaz'ın da mezarını ziyaret ederek, Şehitler ölmez vatan bölünmez, ruhun şad olsun notunun bulunduğu çiçeği kabrine bıraktığı öğrenildi.

Şehitler İçin Elazığ'da Tören Düzenlendi

Bitlis Tatvan kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş ve 10 askerin naaşı Elazığ'da düzenlenen törenle Ankara'ya uğurlandı. 

8. Kolordu Komutanlığına Ait Helikopter Düştü

8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın içerisinde bulunduğu askeri helikopter Bingöl’den Bitlis'e giderken düştü.