Kovancılar Haberleri
SON DAKİKA

Kovancılar Haberleri

Kaymakamlık minibüs ve dolmuş ücretlerine yapılan zamma itiraz etti

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde şehir içi minibüs ve dolmuş ücretlerine zam yapıldı. Kovancılar Kaymakamlığı, yapılan zammı yüksek bulduğu için itiraz sürecini başlattı.

Palu-Kovancılar Devlet Hastanesi’nin Temel Atma Çalışmaları Başladı

150 yataklı Palu-Kovancılar Devlet Hastanesi’nin temel atma çalışmaları başladı.

Kanatlı Barajı Doldu Taştı!

Elazığ'da Karakoçan ve Kovancılar ilçeleri sınırlarında inşa edilen Kanatlı Barajı tamamen doldu. Barajın taşmaması için, fazla su tahliye edilmeye başlandı.

HÜDA PAR’dan Miting Gibi Seçim Lokali Açılışı

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç ve Elazığ Belediye Başkan Adayı Yasin Kavaklı’nın da katıldığı Kovancılar seçim lokali açılışı miting havasında gerçekleşti. 

İnşaattan Düşen İşçi Yaşam Mücadelesini Kaybetti

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde 6 ay önce inşaattan düşerek ağır yalanan ve hastanede tedavi altına alınan işçi hayatını kaybetti.

Silah kaçakçısının işyeri cephanelik çıktı

Elazığ’ın Kovancılar İlçesinde silah kaçakçılığına yönelik oparasyon düzenlendi. Operosyanda bir şüpheli gözaltına alındı. 

Meteorolojiden Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Elazığ 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ'ın kuzey ve doğu kesimlerinde (Ağın, Keban, Karakoçan, Kovancılar, Palu, Alacakaya, Arıcak ilçelerinde) bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli yağış görüleceğini duyurdu.

Kovancılar Belediyesi’nden 115 Personele Yüzde 115 Zam

Kovancılar Belediye Şirketi ve Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Gerçekleşen toplantıya Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, Hizmet İş Sendikası Elazığ İl Başkanı Mustafa Bahçeci, Mali Hizmetler Müdürü, sendika ve işçi temsilcisi katıldı. Yapılan sözleşme ile 2023 yılı ağustos ayında yapılan ek protokole ek olarak 130 belediye şirketi çalışanların maaş ve sosyal haklarında yaklaşık 5 zam yapıldı.

Başkan Alan, Kovancılar Karma OSB’de Temaslarda Bulundu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Kovancılar’daki Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan tesisleri ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Elazığ’da Şehir Giriş İstasyonunun kapasitesi yüzde 125 arttı

2006 yılında ilk kez Elazığ merkezde hizmet vermeye başlayan Aksa Elazığ Doğalgaz, lisans bölgeleri arasına sırasıyla eklenen Kovancılar, Palu, Karakoçan ve Sivrice’de bugün 235 bin 805 abonesine doğal gazı güvenle ulaştırmaya devam ediyor.

Palu-Kovancılar Devlet Hastanesi’nin İhalesi Kesinleşti

Palu-Kovancılar 150 Yataklı Devlet Hastanesi yapım işi ihalesi kesinleşti.

Milletvekili Erol Keleş’in Karakoçan ve Kovancılar Temasları

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Kovancılar ve Karakoçan ilçelerinde teşkilat mensupları ve vatandaşlar ile temaslarda bulundu.

Kovancılar Köy Yollarında, Bitümlü Sıcak Kaplama Dökümü Tamamlandı

Elazığ İl Özel İdaresi çalışmalarını yoğunlaştırarak şehrin birçok noktasında yol bakım onarım, genişletme ve asfaltlama çalışmalarını devam ettiriyor.

Palu - Kovancılar Devlet Hastanesi’nin İhalesi Yapıldı

Palu Kovancılar Devlet Hastanesi’nin ihalesini 1.050.000.000,00 TL ile Metag İnşaat ve Gökhan Madencilik firmalarının sahibi Çetin İnşaat-Mehmet Çetin kazandı.

Kaymakam Dilekli, Fark Yaratıyor

Elazığ'ın Kovancılar ilçesi kaymakamlığına atandıktan bu yana yaptığı başarılı çalışmalarla fark yaratan Kaymakam Mustafa Dilekli, ilçede bulunan ve Peygamber Efendimizin sahabelerinden Sultan Kubeys hazretlerininin türbesinin bakım onarımı için harekete geçti...

MHP İlçe Kongrelerini Gerçekleştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi, Ağın, Keban, Maden, Sivrice, Palu ve Kovancılar’da ilçe kongrelerini gerçekleştirdi. Kongrelerde bazı ilçelere yeni başkanlar atandı, bazı ilçelerde de başkanlar yoluna devam etti.

Kovancılar’da Kültür Şenliği Düzenlenecek

Kovancılar Belediyesi tarafından organize edilen Kültür Şenliği 20 Ağustos Pazar Günü başlayacak. Belediye Başkanı Hacı Akpınar düzenlenecek olan şenliğe vatandaşları davet etti.

Şehit Yusuf Ataş Parkı’nda Sulama Altyapı Çalışmaları Tamamlandı

Kovancılar Belediyesi tarafından Şehit Yusuf Ataş Parkı’nda çalışmalar devam ediyor. Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Akpınar, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar mahalle muhtarları ile bir araya gelerek talep ve sorunları dinledi.

Elazığ İl Özel İdaresi Kovancılar'da Çalışmalarını Sürdürüyor

Elazığ İl Özel İdaresi Kovancılar ilçesinde toplam 6 köyde kilitli parke çalışmasının yanında asfalt bakım onarım ve yol genişletme çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Müdür Yeşilkaya, Başkan Özdoğan İle Bir Araya Geldi

Kovancılar Mesleki Eğitim Merkez Müdürü Ali Yeşilkaya, Kovancılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı ziyaret etti.

Milletvekili Işıkver: Çözülmedik sıkıntı kalmayana kadar koşmaya devam edeceğiz

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, milletvekili seçimlerinin ardından ilk halk buluşmasını Kovancılar ilçesinde gerçekleştirdi.

Karma OSB Elazığ’a Hayırlı Olsun

KİAD Başkanı Hanifi Bekirgil, Kovancılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Özdoğan ve Kovancılar Şoförler Odası Başkanı Halit Aydın, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan’ı ziyaret etti.

Başkan Özdağan Her Zaman Esnafın Yanında

Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdağan, yaptığı çalışmalarla esnafın yanında olmaya devam ediyor.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI ÖZ: ÜLKEMİZİN YARINLARI ADINA BİR KEZ DAHA BİR VE BERABER OLARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

AK Parti 28’nci Dönem Elazığ Milletvekili Adayı Hasan Murat Öz, yoğun bir tempoda sürdürdüğü seçim çalışmaları doğrultusunda Baskil, Kovancılar ve Palu ilçelerini ziyaret etti.

İYİ Parti Elazığ Milletvekili Adayı Yüksel Ercan: Kovancılar, Palu ve Beyhan’ın Atık Suları Keban Baraj Gölünü Tehdit Ediyor

İyi Parti Elazığ Milletvekili Adayı Yüksel Ercan, seçim gezilerini sürdürüyor. 

Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yasemin Açık: Kovancılar ve Palu’da OSB Kurulması Gerekiyor

Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yasemin Açık, Kovancılar ve Palu ilçelerini ziyaret etti. Vatandaşlar tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan Prof. Dr. Yasemin Açık, ilçelerin sorunlarını bildiğini ve bu sorunlarla ilgili projelerinin hazır olduğunu söyledi.

Milletvekili Adayı Prof. Dr. Keleş: Millet İttifakının amacı belli, halkımız bunu görüyor

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Prof. Dr. Erol Keleş, 14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çekerek, Millet İttifakının amacının hizmet olmadığını söyledi. Seçim çalışmalarını yoğun tempoda sürdüren AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Prof. Dr. Erol Keleş, esnaf ve vatandaş ziyaretlerini sürdürdü. Sürsürü Mahallesi’nde düzenlenen Birlik ve Beraberlik Buluşması’na katılan Prof. Dr. Keleş, Fırat Üniversitesi akademisyenleriyle de bir araya geldi. Palu ve Kovancılar ilçelerinde de esnaf ve vatandaşlarla buluşan Prof. Dr. Keleş, vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. 14 Mayıs seçimlerinin tarihi bir öneme sahip olduğunun altını çizen Prof. Dr. Keleş, oy kullanacak her vatandaşın, seçimin önemini idrak ederek sandığa gitmesi gerektiğini vurguladı. 14 Mayıs seçimlerinin normal bir seçimin dışına taştığına dikkat çeken Prof. Dr. Keleş sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu seçim gerçekten çok önemli. Hepimiz bunun farkındayız. Artık bu seçim Cumhurbaşkanlığı veya Milletvekili seçiminin dışına taşmış bir olay. Çünkü hepiniz çok iyi hatırlıyorsunuz. Karşımızda bulunan bir zillet ittifakı var, nasıl kurulduğunu çok net hepimiz gördük. Bir masa var, masanın etrafında birileri oturdu, birileri masanın altından girdi, birileri masadan kalktı, birileri masayı dağıttı birileri tekrar birleştirdi. Bize o dönemde temel amaçlarının Türkiye olduğunu ve bu vatan olduğunu söylediler. Ama bugün geldiğimiz noktada temel amaçlarının bu olmadığını da şimdi çok daha net görüyoruz. Şimdi ben çok merak ediyorum. Bu masanın etrafında olan bu masanın etrafında Türkiye için emek vereceğiz diyen insanlar şimdi seçim sonuna doğru yaklaştığımızda ortaya çıkan tabloyu nasıl içlerine sindirecekler. Şimdi dün işte Selahattin Demirtaş bir açıklama yapıyor. Diğer tarafta Van'da işte Kılıçdaroğlu'nu karşılayan ekibi görüyoruz. Bu nedir, neyin nesidir. Peki tamam bunu anladık sizin amacınız buydu, bu amaca hizmet eden bizim işte ismini burada söyleyeyim Deva Partisi, Gelecek Partisi, İyi Parti bunu nasıl içine sindirecek, bunlara götürüp nasıl oy verebilecek. Bakın unutmayın biz çabuk unutuyoruz. Daha bundan 10-15 yıl öncesini, 2000 öncesini hatırlayın. Şehitlerimizi hatırlayın, bu kadar şehit vermiş televizyon başında hüngür hüngür ağlamış, televizyon başında şehitlerin huzurunda durmuş, onlara saygı göstermiş olanları hatırlayın. Biz böyle bir milletiz. Ama şimdi gelinen nokta gerçekten çok farklı amaç çok farklı ve dolayısıyla bunu çok iyi görmek lazım.”

Türkiye Diyanet Vakfı Kovancılar Bürosunun Açılışı Gerçekleştirildi

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kovancılar Şubesinin hizmet bürosu Elazıg İl Müftüsü İrfan ÜSTÜNDAĞ, Kovancılar İlçe Müftüsü Muhammed Sait OKUMUŞ, Kurum amirleri, STK temsilcileri, TDV gönüllüleri ve vatandaşların katıldığı törenle hizmete açıldı.