Erkaya Yırık Haberleri
SON DAKİKA

Erkaya Yırık Haberleri

Vali Yırık: 'Vali-Mülkiye Başmüfettişliğine atanmamın AK Parti İl Başkanı ile ilişkilendirmeye çalışılmasını üzülerek takip ediyorum'

Resmi Gazete'de yayımlanan karar doğrultusunda mülkiye başmüfettişliğine atanan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 'Mülkiye Başmüfettişliğine atanmamın kasıtlı ve art niyetli bir şekilde AK Parti İl Başkanı ile ilişkilendirmeye çalışılmasını üzülerek takip ediyorum' dedi.

Büyük taarruzla yaşıt 99'luk Pembe nine vefat etti

Elazığ'da, 30 Ağustos Zafer Bayramının 99'uncu yıl dönümünde Vali Erkaya Yırık ve eşi Ayşe Yırık'ın ziyaret ettiği 99 yaşındaki Pembe Dağoğlu, hayatını kaybetti.

Elazığ'da 9 bin 100 kişilik yurtlarda 8 bin 500 kişi barınıyor

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 9 bin 100 kişilik yurtlarda 8 bin 500 kişinin barındığını belirterek yurda ihtiyaç olmadığını memnuniyetle ifade ettiklerini söyledi.

Elazığspor'dan, Vali Yırık'a ziyaret

Elazığspor Başkanı Serkan Çayır ile 2. Başkan Özkan Aydın, Elazığ Valisi Erkaya Yırık'ı makamında ziyaret etti.

Vali Yırık, trafik kazasında yaralanan Dr. Öğr. Üyesi Dikici ile bir araya geldi

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Malatya'da trafik kazası geçiren Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aydın Dikici'yi ziyaret etti.

Vali Yırık, Zafer Bayramı'nda 99 yaşındaki Pembe nine ile bir araya geldi

Elazığ Valisi Erkaya Yırık ve eşi Ayşe Yırık, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99'uncu yıl dönümünde 99 yaşındaki Pembe Dağoğlu'nu evinde ziyaret etti.

Sosyal medya üzerinden fotoğraf çektirmek istediğini söyledi, vali makamında kabul etti

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, sosyal medya üzerinden kendisini ziyaret etmek ve birlikte fotoğraf çektirmek isteğini ileten genci makamında kabul etti.

Vali Yırık, konteyner kentte kalan vatandaşlara aşure ikramında bulundu

Elazığ Valiliği tarafından 'Aşure Günü' dolayısıyla geçtiğimiz yıl meydana gelen 6.8'lik depremden sonra konteyner kentlerde kalan vatandaşlara yönelik program düzenlendi. Programda Vali Erkaya Yırık vatandaşlarla bir süre sohbet edip aşure ikramında bulundu.

Elazığ Valisi Yırık: ''Devletimiz her daim güçlü, devletimiz her daim milletimizin yanındadır''

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, ''Elazığ olarak selde orman yangınlarında zarar gören vatandaşlarımızın kayıplarına bir nebze de olsa destek verebilirsek bu hepimizin mutluluğu olacak. Devletimiz her daim güçlü, devletimiz her daim milletimizin yanındadır'' dedi.

Vali Yırık'tan aşı çağrısı

Elazığ'da merkez ve köy muhtarlarına yönelik düzenlenen toplantıda konuşan Vali Erkaya Yırık, köylerde hayata geçirilmesi planlanan bütçe ve projeler hakkında bilgi verdi. Vali Yırık, ayrıca vaka sayılarının en yüksek olduğu iller arasında yer aldıklarını, bunun sonucunda bir ayda yaklaşık 30 kat artan vaka sayılarının düşürülmesi için aşılama konusunda daha duyarlı olunması gerektiğini vurguladı.

Vali Yırık: 'Çocuklarımız yıkılmış okullarının yerine yapılan okullarını bulmuş olacaklar'

ELAZIĞ (İHA) – Depremde zarar gören kamu binalarının içerisinde 33 tane okulun olduğunu belirten Vali Erkaya Yırık, 'Bunların da yeniden yapımı için geçmiş yıldan kalan ödeneğimizi de özellikle okul yapımına tahsis ettik. Çocuklarımız önümüzdeki yıl yıkılmış okullarının yerine yapılan okullarını bulmuş olacaklar' dedi.

Vali Yırık: 'Devletimiz Elazığ'da yeni bir şehir inşa ediyor'

Elazığ'da yapılan 21 bin konutun 100 bine aşkın bir şehir pozisyonunda olduğunu belirten Vali Erkaya Yırık, 'Devletimiz Elazığ'da yeni bir şehir inşa ediyor. Mutlaka bunun bir an evvel olması mümkün değil. Vatandaşlarımız bu noktada yeni evlerine inşaatlar bittikçe kura neticesinde yerleşiyorlar. 15 bin konutun yüzde 50'sini de teslim etmiş durumdayız. Vatandaşlarımız halen teslimat devam ediyor' dedi.

Vali Yırık'tan vatandaşlara anlamlı jest: Tezgahtaki ürünleri alıp halka ikram etti

Çiftçilerin satmaya getirdikleri ürünleri satın alan Vali Erkaya Yırık, aldığı ürünleri halka ikram ederek onların talep ve sorunlarını dinledi.

Vali Yırık, Mustafapaşa Mahallesi'nde hak sahipleri ile bir araya geldi

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, geçtiğimiz gün TOKİ kuraları çekilen Mustafapaşa Mahallesi'nde hak sahibi olan vatandaşlar ile bir araya geldi.

TEKNOVA OSB Yönetim Kurulu Toplantısı Elazığ TSO'da gerçekleştirildi

TEKNOVA OSB Yönetim Kurulu Toplantısı, Vali Erkaya Yırık Başkanlığında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nda (Elazığ TSO) gerçekleştirildi.

Vali Yırık, 'Delta varyantı Elazığ'da da var, korona virüs tedbirlerden güçlü değildir'

Delta varyantının Elazığ'da da olduğunu belirten Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 'İlimizde 445 bin aşılama hedefinde yüzde 53'lük bir aşılama çalışması gerçekleşti. Vatandaşlardan istirhamımız Cumhurbaşkanımızın ve bizim olduğumuz gibi aşılarını olmalarıdır' dedi.

11 yaşındaki çocuk davet etti, Vali Yırık icabet etti

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, çarşı merkezinde karşılaştığı 11 yaşındaki Miraç Munzur'un ''5 dakika da olsa sizleri evimizde görmek istiyoruz'' diye seslenen çocuğu evinde ziyaret ederek çay içip muhabbet etti.

Vali istedi muhtar sigarayı bırakmak için söz verdi

Elazığ'ın merkez Koçharmanı köyü muhtarı Hasan Tahsin Yasul, Vali Erkaya Yırık'ı makamında ziyaret etti. Muhtarın sigara içtiğini öğrenen Vali Yırık, Yasul'dan sigarayı bırakmasını istedi. Muhtar Yasul, Vali Yırık'ın talebine olumlu yanıt vererek sigarayı bırakacağı sözünü verdi.

Vali Erkaya Yırık: 'Elazığ'da yüzde 51'lik kısım aşılandı'

Elazığ'da aşılanma noktasındaki hedefin 441 bin kişi olduğunu belirten Vali Erkaya Yırık, 'Şu anda geldiğimiz nokta 224 bin. Yüzde 51'lik bir kısım aşılandı. Ama bu sayının daha da artması gerekiyor' dedi.

Vali Yırık, trafik kazası olan bölgelerde incelemelerde bulundu

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, kent genelinde trafik kazası meydana gelen yollarda incelemelerde bulundu.

Elazığ'da 2021 yılında 668 projeye 5 milyar 693 milyonluk destek

Elazığ'da gerçekleştirilen 2021 yılı temmuz dönemi il koordinasyon toplantısında konuşan Vali Erkaya Yırık, 2021 yılında ilimizde toplamda 5 milyar 693 milyonluk proje bedelli 668 projemiz yürütülmektedir dedi.

Elazığ'da 197 KÖYDES projesi hayata geçirilecek

Elazığ'da 33'ü merkez olmak üzere 197 KÖYDES Projesinin hayata geçirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Erkaya Yırık, 2021 yılı iş sezonu itibariyle bu yıl deprem sonrasında devletimiz önemli miktardaki rakamları Elazığ'ımız için yatırım yapılmak üzere vermiş durumda. KÖYDES olarak 45 buçuk milyon liralık bir ödeneği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı marifetiyle ilimizde KÖYDES projeleri hazırlanmak üzere gönderildi dedi.

Vali Erkaya Yırık ve İl protokolü depremin vurduğu köylerde

Depremden etkilenen Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı köyleri Vali Erkaya Yırık ile İl protokolü hhakoçan ilçesine bağlı 5 köy etkilendi. En çok hasar ise Kuşbayırı köyünde meydana geldi. 80 haneli 250 nüfuslu köyde çoğu kerpiç olan evler küçüklü büyüklü hasar gördü. Vali Erkaya Yırık ve beraberindeki il protokolü bugün başta Kuşbayırı olmak üzere depremde hasar gören köylere gitti. Burada vatandaşlarla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletip hem taleplerini dinledi, hemde incelemelerde bulundu.

Harput kalesinde bin metrekarelik alanda kazı çalışması yapılacak

Elazığ'da tarihi Harput Mahallesindeki Harput Kalesi'nin 2021 yılı iç kazıları bugün başladı. İlk kazmayı Vali Erkaya Yırık vururken, bu yıl toplamda 3 noktada bin metrekarelik alanda çalışmaları süreceği kaydedildi.

Depremde en büyük acıyı yaşayan babaya anlamlı ziyaret

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, depremde yıkılan binada eşi, 2 çocuğu, kayınbabası ile kayınvalidesini kaybeden Serhat Aslan'ı Babalar Günü'nde yalnız bırakmadı. Acılı baba Aslan'ı evinde ziyaret eden Vali Yırık, Babalar Günü'nü kutlayarak metanet diledi.

Bakan Yardımcısı Işıkgece Elazığ'da

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, programları kapsamında geldiği Elazığ'da Vali Erkaya Yırık'ı ziyaret etti.

Hz. Ömer'in İzinde

Elazığ'a atandığı günden buyana şehrin daha ileri noktalara taşınması için büyük gayret sarf eden Elazığ Valisi Erkaya Yırık, bir yandan da vatandaşlarla bire bir görüşerek talepleri dinliyor. 

ELİYGAD'dan Vali Yırık'a Ziyaret

Elazığ İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği (ELİYGAD) Yönetim Kurulu, Elazığ Valisi Erkaya Yırık'ı makamında ziyaret etti. 

Goart, dünya yolculuğuna Harput'tan başladı

Dünya'da ilk kez Elazığlı bir firma tarafından geliştirilen, turizm sektöründe çığır açacak olan sanal rehberlik uygulaması Goart, Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesinde hizmete sunuldu. Uygulamayı kullanan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Goart'ın sunduğu rehberlik hizmetine hayran kaldı. 

Vali Erkaya Yırık, Palu'da evi yanan nineyi ziyaret etti

Elazığ'ın Palu ilçesinde bugün evi yanan 8 çocuk 25 torun sahibi Nezaket nineyi ziyaret eden Vali Erkaya Yırık, ilgilenilmesi için talimat verdi.