Dışişleri Bakanlığı Haberleri
SON DAKİKA

Dışişleri Bakanlığı Haberleri

Dışişleri Bakanlığından Avrupa Parlamentosu kararına sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin, AB’ye üyelik perspektifi temelinde olumlu bir gündem çerçevesinde yeniden canlandırılmasına yönelik çaba harcandığı bir dönemde, tek taraflı ve nesnellikten uzak olan söz konusu tavsiye kararının kabul edilmesi mümkün değildir” açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Mısır açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye-Mısır istişareleri samimi havada ve kapsamlı içerikte gerçekleştirilmiştir. Görüşmelerde ikili konuların yanı sıra Libya, Suriye ve Irak’taki durum başta olmak üzere bölgesel konular ele alınmış, Doğu Akdeniz’de barış ve güvenliğin sağlanması ihtiyacı üzerinde durulmuştur” denildi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan ABD Başkanı Biden'a sert tepki

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını 'Ermeni soykırımı' olarak tanımasının ardından ilk teki Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan geldi.

Dışişleri Bakanlığından Yunan Dışişleri Bakan Vekili Varviçyotiş'e kınama

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Miltiadis Varviçyotis’in bir televizyon kanalına verdiği mülakatta Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında dile getirdiği siyasi ve diplomatik teamüllere uygun olmayan ahlak dışı ifadelerini şiddetle kınadıklarını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı: EOKA, bir terör örgütüdür

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 'Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin 66. yıldönümünü anma törenleriyle kutladığı EOKA, bizim ve Kıbrıs Türk kardeşlerimizin gözünde bir terör örgütüdür' denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Nijer'deki patlamaya ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Nijer'de meydana gelen patlamaya ilişkin yapılan açıklamada, 'Patlamada 7 sandık görevlisinin hayatını kaybettiği ve 3 kişinin ağır yaralandığı derin bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Dost ve kardeş Nijer halkının ve Hükümeti’nin acısını paylaşıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz' denildi.