Son yıllarda en çok araştırılan konulardan biri olan ekmek çeşitlerine dair incelemeler sürüyor. Uzun zamandır günlük yaşantımızın vazgeçilmez bir parçası olan ekmek, besin kaynağı olarak her öğünde yer alıyor. Uzmanlar, ekmek tüketimi konusunda ihtiyatlı olunması gerektiğini belirtirken, özellikle diyet yapan bireylerin ekmek alımını sınırlandırmaları gerektiğinin altını çiziyor. En sağlıklı ekmek çeşidi ise öne çıkan bir seçenek olarak dikkat çekiyor. Meğerse en sağlıklı ekmek türü bu imiş…

EN SAĞLIKLI EKMEK ÇEŞİDİ HANGİSİDİR?

Besin değeri ve lif oranı açısından incelendiğinde diyetisyenler, beyaz ekmek yerine buğday ve kepek ekmeğini tercih etmeyi öneriyor. Türkiye’de birçok kişi tarafından göz ardı edilen çavdar ekmeği ise yapılan araştırmalar sonucunda dünyanın en sağlıklı ekmeği olarak öne çıkıyor.

ÇAVDAR EKMEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Tahıllar arasında en koyu renge sahip ve en zengin besin ögelerini barındıran çavdar ekmeği, lif içeriği ile dikkat çeken doyurucu bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olan ve kolesterol seviyesini dengeleyen çavdar ekmeğinin faydaları saymakla bitmiyor. Ekmek çeşitleri arasında en düşük glisemik indekse sahip olan çavdar ekmeğini tercih edenlerin uzun süre tok kalması sağlanıyor. Bu özellikleri sayesinde kilo alımını engelleyen çavdar ekmeği, insülin direnci ve diyabet riskini de en aza indiriyor.