Emeklilere müjde gibi haber geldi! En düşük emekli maaşı belli oldu

Ocak ayında milyonlarca emeklinin maaşlarına %49,25'lik bir artış yansıtıldı, fakat bu artış 6 bin 700 TL ve altında emekli aylığı alan bireyleri kapsamadı. Belirlenen en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak açıklandı.

Günümüzde açlık sınırının 16 bin TL olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, pek çok emekli, maaşlarının yetersizliği konusunda şikayetçi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında emeklilerin taleplerini karşılayacaklarını ifade etti.

Erdoğan'ın maaşlara yapılacak artışa ilişkin 6 aylık enflasyon verilerini temel alacağını belirtmesi, zammın miktarına dair merakı artırdı. Bu konuda çeşitli SGK uzmanları tahminlerde bulundu. CNN TÜRK'te canlı yayına katılan SGK Uzmanı Murat Bal, bu konuda detaylı hesaplamalar yaptı.

Bal'ın açıklamalarına göre, "Mevcut durumda en düşük emekli maaşı 10 bin TL idi. Altı aylık enflasyon oranına göre yapılacak artış iki farklı senaryo sunuyor; eğer %33'lük bir artış gerçekleşirse, refah payı dahil maaş 13 bin 300 TL'ye çıkabilir. %43'lük bir artış olursa ise maaş 14 bin 300 TL olur. Benim tahminime göre maaşların 13 bin 300 TL ile 14 bin 300 TL arasında bir değerde olması gerektiğini" ifade etti.

Bu bilgiler ışığında, emekli maaşlarına yapılacak olan artışın miktarı ve etkisi üzerine yapılan spekülasyonlar emeklilerin beklentilerini şekillendiriyor.

Kaynak: CnnTurk