Cildinin hem sağlıklı hem de genç bir görünümde olmasını hedefleyen birçok kişi, çeşitli bakım uygulamaları gerçekleştirebiliyor. Bu süreçte, cilt tipinin doğru bir şekilde analiz edilmesi oldukça önemlidir. Zira her cilt yapısı; yağlı, hassas, kuru veya karma olup, farklı bakım yöntemlerine ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle, cilt yapısına en uygun bakım metodunun tercih edilmesi önerilmektedir.

CİLT SAĞLIĞINI DESTEKLEYEN 2 DOĞAL YAĞ

Geceleyin yapılan cilt bakımları, cildin hızla yenilenmesine yardımcı olabiliyor. Zira uyku sırasında cilt kendini onarma kapasitesine sahiptir. Bu nedenle, gece bakım rutinlerine vitamin ve mineral açısından zengin doğal yağların dahil edilmesi önerilmektedir. Ayrıca, kırışıklıkların düşmanı olarak nitelendirilebilecek iki doğal yağ aşağıda sıralanmaktadır.

Kuşburnu Yağı: Kırışıklık karşıtı olarak bilinen kuşburnu yağı; kırışıklıkları, koyu lekeleri ve ince çizgileri azaltmada etkili olabiliyor. Ayrıca, kolajen üretimini teşvik edici etkisi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, cildin nem dengesini korumasına da yardımcı olabilmektedir.

Avokado Yağı: Kuru ciltlerin dostu olarak tanınan avokado yağı, cildi nemlendirmede oldukça faydalı olabilmektedir. Ayrıca, tahriş ve dökülme gibi cilt sorunlarına karşı da olumlu etkiler sunabilir. Bu nedenle, cilt problemlerine karşı da etkili bir çözüm olarak değerlendirilmektedir.

Dikkat: Kuşburnu yağı ve avokado yağını kullanmadan önce, hassas cilde sahip olanların, alerji riski taşıyan bireylerin ve sağlık sorunları bulunan kişilerin bir uzmana danışmaları önemlidir.