Celal Şengör'den Şaşırtan İhtar: "Türkiye Tehlikenin Eşiğinde, Kurtuluş Yok!"

Jeoloji, tarih, sosyoloji ve felsefe konularındaki görüşleriyle sıkça gündeme gelen Prof. Dr. Celal Şengör, Türkiye hakkında endişe verici bir öngörüde bulundu.

Candaş Tolga Işık’ın moderatörlüğünü yaptığı Kafa TV üzerindeki bir YouTube yayınında yer alan uzman isim, Karadeniz'deki zehirli gaz miktarının giderek arttığını vurgulayarak, Karadeniz'in uzak bir gelecekte patlama olasılığının yüksek olduğunu ve bu durumdan kaçmanın mümkün olmayacağını ifade etti.

"KARADENİZ'İN 60 KİLOMETRE YAKININDA HAYAT KALMAYACAK"

Bu zararlı gazların sürekli olarak yüzeye çıktığını söyleyen Şengör, söz konusu felakete dair kesin bir tarih vermese de, bu durumun İstanbul gibi Karadeniz’e kıyısı olan tüm şehirlerin 60 kilometrelik çevresinde yaşamı tehdit edeceğine dikkat çekti.

İşte Şengör'ün açıklamalarından bazı önemli noktalar...





"Karadeniz, zehirli gazlar biriktiriyor ve sonunda bu gazlar yüzeyde patlayacak. Nihayetinde Karadeniz'in patlayacağı kesin. İçerisinde mevcut olan gazların miktarı giderek artıyor ve nihayetinde bu gazlar gazoz gibi yüzeye çıkacak.

Karadeniz’in 60 kilometre çevresinde oksijenle yaşayan hiçbir canlı kalmayacak. Bunu biraz bilgi sahibi olan, coğrafya okumuş herkes anlayabilir. Geçen yüzyıldan bu yana Karadeniz'deki oksijenli bölüm, 200 metreden 180 metreye kadar düştü.

Ne zaman patlayacağına dair kesin bir cevap veremem. Çünkü bununla ilgili bir zaman çizelgesi üzerinde çalışmadım. Ancak kaçış yok, er ya da geç Karadeniz patlayacak."