HABER: VEDAT YETİK

Kanal 23 Genel Yayın Yönetmeni Arif Çakmak'ın sunduğu Ayrıntı programı bu hafta da gündem oldu.

Cuma günleri yayınlanan ve izlenme rekorları kıran Ayrıntı programının bu haftaki konukları DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Murat Dağhan, İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or ve Gelecek Partisi Elazığ İl Başkanı Adnan Demir oldu.

Ülke ve Elazığ gündeminin konuşulduğu programda, Moderatör Arif Çakmak ile il başkanları arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

İl başkanlarının AK Parti Hükümetinin geçmişteki politikalarına yönelik eleştiriler yapması üzerine Moderatör Arif Çakmak, "AK Parti il Başkanı Sayın Şerafettin Yıldırım programa katılsaydı eleştirilerinize cevap verirdi. Geçmişi değil, bugünkü konumuzu konuşalım. Geriye dönük örnekler vererek bir yere varamayız. Ben sizin ve partilerinizin düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum" dedi.

Bunun üzerine DEVA Partisi İl Başkanı Murat Dağhan, "Arif bey, siz moderatörsünüz. Tarafsızlığınızı sağlamak zorundasınız. Savunmaya geçmenize gerek yok."  diye tepki gösterdi.

Arif çakmak ise: "Ben tarafsızım. Kimseyi savunmuyorum. Ben sadece sizin görüşünüzü öğrenmek istiyorum" dedi.

PARTİLERİN OY ORANLARI
Programda, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve İYİ Partinin önümüzdeki seçimlerde alacağı oy oranlarına yönelik değerlendirmeler de yapıldı.

Gelecek Partisi İl Başkanı Adnan Demir, "Yüzde 10 barajını aşacağımız düşüncesindeyim." dedi.

DEVA Partisi İl Başkanı Murat Dağhan, "Biz anketlere takılmıyoruz. Seçime kadar çok şeyin değişeceğini düşünüyorum. Partimizin çok fazla oy alacağına inanıyorum" dedi.
İYİ Parti İl Başkanı Mevlüt Or ise, açıklamasında, "İktidarın yaptırdığı ankete göre bile İYİ Partinin oy oranı yüzde 18 seviyesinde." ifadesini kullandı.