Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, emeklilerle ilgili yeni düzenlemelerini duyurdu.

"Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması" etkinliğinde konuşan Işıkhan, yaz aylarında Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki uygun yurtların emeklilere 1 ay boyunca ücretsiz olarak açılacağını belirtti.

Emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Işıkhan, "Bankalardan odalara, sendikalardan meslek odalarına, özel sektörden kamu kuruluşlarına kadar birçok paydaşımız bu süreçte bize destek verdi" dedi.

Emekliler için netleşen yeni uygulamalar şu şekilde:

İndirimli Sunulacak Hizmetler

  1. "Emekliler.gov.tr" İnternet Sitesi: Emeklilere yönelik çalışmalar ve faaliyetler bu site üzerinden duyurulacak.
  2. Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtları: Yaz aylarında uygun yurtlar, emeklilerin ücretsiz kullanımına açılacak.
  3. Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesisleri: Bakanlık bünyesindeki tesisler tüm emeklilere ücretsiz hizmet verecek.
  4. Kamu Misafirhaneleri ve Sosyal Tesisler: Emekliler, kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konuk evlerinden kamu görevlileri gibi %15 indirimle yararlanabilecek.
  5. PTTcell ve PTT Kargo: Emeklilere özel PTTcell paketleri oluşturulacak ve PTT Kargo'da indirimler sağlanacak. Ayrıca, TCDD ana hat trenlerinde %10 indirim yapılacak.
  6. TROY Kart İndirimleri: Emekli kartlarıyla yapılan alışverişlerde, belirli üst limitler dahilinde fatura ödemeleri, eczane, market ve giyim mağazalarında indirimler tanımlanacak.
  7. Anlaşmalar: Haberleşme, ulaşım, zincir marketler ve online pazar yerlerinde emeklilere yönelik birçok anlaşma hayata geçirilecek.