Beyaz Saray'ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, ABD Başkanı Biden, "Hasan Nasrallah ve liderliğini yaptığı terörist grup Hizbullah, 40 yıllık bir terör döneminde yüzlerce Amerikalıyı katletmekten sorumludur." ifadelerine yer verdi.

Biden, Nasrallah'ın, İsrail'in hava saldırısı sonucu ölümünü "Binlerce Amerikalı, İsrailli ve Lübnanlı sivil de dahil olmak üzere birçok kurban için bir adalet ölçütü" şeklinde değerlendirdi.

Biden, Nasrallah'ın 7 Ekim 2023 tarihli saldırılarının hemen ardından Hamas ile birlikte İsrail'e karşı harekete geçtiğini belirtti ve ABD'nin "Hizbullah, Hamas, Husiler ve İran destekli diğer terörist gruplara karşı" İsrail'in savunma hakkını tamamen desteklediğini vurguladı.

Joe Biden, Orta Doğu'daki ABD askeri birliklerinin güçlendirilmesi talimatını verdiğini hatırlatarak, bunun "saldırganlığı caydırmayı ve daha geniş çaplı bir bölgesel savaş riskini azaltmayı" amaçladığını ifade etti.

Biden, şunları kaydetti:

"Sonuç olarak, hedefimiz diplomatik yollarla hem Gazze'de hem de Lübnan'daki devam eden çatışmaları azaltmaktır. Gazze'de, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından desteklenen bir ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması konusunda bir anlaşma peşindeyiz. Lübnan'da ise, İsrail ve Güney Lübnan'daki insanların güvenli bir şekilde evlerine dönebilmesi için görüşmeler yürütüyoruz. Bu anlaşmaların tamamlanması, İsrail’e yönelik tehditlerin ortadan kaldırılması ve Orta Doğu bölgesinin daha fazla istikrar kazanmasının zamanı geldi."