Döviz kurlarındaki dalgalanmalar, brent petrol fiyatlarındaki değişimler ve vergi artışları, akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Bugün, İstanbul, Ankara ve İzmir'de akaryakıt fiyatlarında farklılıklar gözlemleniyor. İstanbul'un her iki yakasında fiyatlar arasında küçük farklar bulunurken, Ankara ve İzmir'deki fiyatlar da dikkat çekiyor.

İSTANBUL AVRUPA YAKASINDAKİ FİYATLAR

İstanbul’un Avrupa tarafında benzin litre fiyatı 43.24 TL olarak belirlenirken, motorin litre fiyatı 43.16 TL'den satışa sunuluyor. LPG litre fiyatı ise 23.73 TL seviyesinde bulunuyor.

ANADOLU YAKASINDAKİ FARKLILIKLAR

İstanbul’un Anadolu yakasında ise fiyatlar biraz daha farklılık gösteriyor. Benzin litre fiyatı 43.13 TL, motorin litre fiyatı ise 43.09 TL olarak belirlenmiş. LPG'nin litre fiyatı 23.19 TL olarak kayıtlara geçti.

ANKARA VE İZMİR'DEKİ FİYAT DURUMU

Başkent Ankara'da akaryakıt fiyatları, İstanbul'a göre biraz daha yüksek seviyelerde. Benzin litre fiyatı 43.55 TL, motorin litre fiyatı ise 43.57 TL'den işlem görüyor. LPG litre fiyatı 23.74 TL olarak kaydedildi. İzmir'de ise benzin litre fiyatı 44.05 TL, motorin 44.09 TL ve LPG 23.49 TL seviyelerinde işlem görmekte.

Döviz kurlarındaki ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.