Afrika'dan esen tozların, El Nino etkileşimleri ve mevsim geçişlerinden kaynaklanan hava şartlarındaki belirsizlikler, bayram süresince yerini yağışlara bırakacak görünüyor.

Normal mevsim sıcaklıklarını 10-13 derece aşarak artan hava sıcaklıkları, nisan ayının ilk günlerinde insanları t-shirt ile dışarı çıkmaya teşvik etmişti. Yazın erken gelmesi ve beklenen yüksek sıcaklıklar öngörülürken, Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, tüm ülkeyi etkisi altına alacak yağışlı bir dönem başlayacak.

BAYRAM TATİLİ PLANLAYANLARA ÖNEMLİ UYARI!

Resmi kurum çalışanları için 9 güne, özel sektör çalışanları için ise 3 güne ayarlanan tatil süresi, pek çok kişiyi tatil planları yapmaya itmişti. Ancak, yeni yapılan hava durumu tahminleri, planları altüst edebilir.

En son yapılan açıklamalara göre, Türkiye'nin yaklaşık %60'lık bir kısmı bayram sürecinde yağışlı hava koşullarının etkisi altında kalacak.

Hava Forum'un yaptığı açıklamada, "Bayramda ülkenin %60'lık bir bölümü yağış alabilir. Tatil sırasında hangi bölgelerin yağışlı hava piyangosundan nasibini alacağı henüz kesin değil. Yağışlı hava durumu sürekli olarak değişiklik gösteriyor, gelişmeleri yakından izliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Yağış beklenen şehirler arasında İstanbul ve Ankara'nın da olduğu belirtildi.