Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ziyaretlerde ve temaslarda bulunmak üzere Elazığ'a geldi.

Bakan Kacır, Elazığ programı kapsamında AK Parti Elazığ İl Başkanlığını ziyaret etti Başkanlığı oldu.

Bakan Kacır, il başkanlığında düzenlenen birlik ve beraberlik toplantısında AK Parti Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Mahmut Rıdvan Nazırlı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, ilçe belediye başkanları ve AK Parti Elazığ İl Başkanlığı geçmiş dönemlerde görev yapmış il başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları ve parti kurucuları ile bir araya geldi.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Kacır, 2020 yılında Elazığ’da yaşanan depremde devletin vatandaşı yalnız bırakmadığının altını çizdi. Kacır, “Haftaya Elâzığ’da başlıyoruz nice medeniyete ev sahipliği yapmış Fırat’ın dicelnein ana yurdu Harput Kalesi gibi dimdik duran bereketli topraklarıyla Gakkoşların diyarı aziz şehir Elâzığ’da şehir buluşmaları kapsamında sizlerle olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Göreve geldiğimiz günden bu yana Ankara dışındaki 11. Çalışma ziyaretimiz her zaman olduğu gibi bu ziyarette de vatandaşlarımıza bir araya geleceğiz çalmadık kapı bırakmamak için gayret göstereceğiz. Malumunuz AK Parti 22 yıllık hikayesi boyunca milletimizin sağ duyusuna yaslandı milletimiz de ak partiye olan güvenini hiçbir zaman boşa çıkarmadı AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında dimdik durduk. Ben 22 yıllık hikayemiz boyunca bu davaya gönül vermiş, alın ve akıl teriyle emek vermiş yol ve dava arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Elazığ, 6 Şubatta 11 şehrimizi ağır bir yıkıma uğratan deprem felaketinin etkilediği şehirlerimizden biri. Hatay’da Kahramanmaraş’ta nasıl ciğerimiz yandıysa Elazığlı kardeşlerimizin de acısını yüreğimizde hissettik. Yaşanan felaketin hemen ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devletimiz ve milletimiz tüm imkânlarını seferber ederek harekete geçti. Elbette ne yaparsak yapalım kaybettiğimiz canlar geri gelmeyecek ancak Can kayıplarımız dışında tüm kayıpları telafi etmenin mümkün olduğu anlayışıyla çaba göstermeye devam ediyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla diğer şehirlerimizde olduğu gibi Elazığ’da da birlikteyiz, Elâzığ’ımızın yanındayız. Elazığ’da devletimizin yaralarının sarılması noktasında vatandaşının emrinde ve hizmetinde olduğunun inanıyorum ki en yakın şahididir. Zira 2020 yılında Elazığ’ımızda yaşanan depremden sonra hiçbir vatandaşımızı çaresiz ve sahipsiz bırakmamak adına devletimiz üzerine düşeni yapmıştır. Şimdi de Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi sonrasında hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmamak adına çaba göstermeye devam ediyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak da çabalarımızı çok boyutlu olarak sürdürüyoruz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOBİGEL destek paketiyle Elazığ’da 42 işletmeye 53 milyon TL sunduklarını belirtti. Kacır, “Deprem sonrasında Kobilerimizin hızlı toparlanması adına bütün işletmelerimizin KOSGEB’e olan 2023 borçları ile hayatını kaybeden işletmecilerin tüm borçlarını sildik, depremde zarar görmüş iş yerleri için ilk 12 ayı geri ödemesiz olmak üzere 36 ay vadeli acil destek programını ortaya koyduk Elâzığ’da bu kapsamda 327 işletmemize destek sağladık 104 milyon liralık kredi hacmi oluşturduk. KOBİGEL destek kapsamında yine 42 işletmememize Elazığ’da 53 milyon TL sunduk. Türkiye deprem sonrası ekonomik canlanma projesi ile KOBİ’lerimizin güçlenmesi için 450 milyon dolar tutarında uluslararası finansman kaynağını ülkemize kazandırdık bu finansmanla hasra derecesine ve firma değerine göre Elazığ’daki işletmelere 150 bin liradan 400 bin liraya kadar faizsiz finans desteği sağlayacağız. Elazığ’ın üretme yolcuğunda yanında olduk olmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. Yılını demokrasi ve atılımlarıyla kutluyoruz Türkiye Yüzyılı yolcuğuna çıktığımız bu günlerde ülkemizi son 20 yılda hak ettiği konuma getirmiş olmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. İşletmelerimizin ekonomiye katkı sunmaları için gereken destekleri vermeye gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.