Hem soğuk hem de sıcağa karşı oldukça dayanıklı olan borcamlar, ısıya diğer cam türlerinden çok daha dirençli olmasıyla bilinir.

BORCAM KULLANIRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Derin dondurucudan çıkardığınız borcamı doğrudan fırına atmamanız gerekiyor. Ani sıcaklık değişimleri, borcamın zarar görmesine yol açabilir. Bu sebeple, borcamı fırına koymadan önce oda sıcaklığına gelmesini beklemelisiniz.

Borcamı mikrodalgaya koyarken kapağını kapatmamanız önemlidir. İçerideki sıcaklığın artması camın zarar görmesine neden olabilir. Bu yüzden, borcamı mikrodalgaya koyarken kapağını açık bırakmalısınız.

Borcam, cam ve seramik ocaklarda doğrudan kullanılabilir. Ancak gazlı ocaklarda kullanırken mutlaka alev dağıtıcı kullanmanız gerekmektedir. Alev dağıtıcı, küçük parçalar halinde ısının dağılımını sağlayan bir aparattır ve tüm ocaklarda bulunur. Borcamı doğrudan ateşin üzerine koymak sakıncalı olabilir. Borcamı ateşin üzerine koyup tencere gibi kullanacaksanız, ocağın kısık ateşte olduğundan emin olmalısınız.

BORCAMI KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Borcamı ızgarada kullanmayın. Izgara gibi çok yüksek ısılı araçlarda borcam kullanmak, camın hasar görmesine neden olabilir. Bu yüzden borcamı doğrudan ızgaraya yerleştirmemeniz önerilmektedir. Borcamı temizlerken sert sünger veya bulaşık teli gibi ürünler kullanmamalısınız. Cam için özel üretilmiş yumuşak süngerleri tercih edebilirsiniz.

BORCAMI TEMİZLERKEN VE KULLANIRKEN DİKKAT

Borcamı fırından çıkarırken kuru bir bez kullanın. Sıcak borcamı asla doğrudan soğuk veya ıslak zemine koymayın. Aksi takdirde borcamın üzerinde çatlaklar meydana gelebilir.

Borcamın üzerinde küçük de olsa çatlak görürseniz asla kullanmayın. Çatlak borcamın aniden kırılma tehlikesi çok yüksektir.