Ajans1905 kanalında son gelişmeleri ele alan ve Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşmanın ardından disipline sevk edilen futbolcularla ilgili dikkat çekici yorumlarda bulunan Süleyman Rodop ve Kadir Çetinçalı, Ali Koç'u hedef alarak, 'TFF'yi adeta bir oyuncak gibi kullandı' ifadelerini kullandılar. İşte deneyimli gazetecilerin analizleri...

15 GÜN BOYUNCA NEYİ BEKLEDİNİZ?

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki maçın ardından, TFF'nin disiplin sevkiyatlarını 15 gün boyunca gerçekleştirememesinin sebebi ne? Seçimler mi? Trabzon'da yaşanan olaylar karşısında 15 gün süresince göz yuman bir tutum sergilendi. Günümüz iletişim çağında, 15 gün boyunca hangi görüntülerin peşindesiniz? Bu gidişatla taraftarlar futbolculara, futbolcular ise taraftarlara istedikleri gibi müdahale edebilir, sonuçta herhangi bir cezai işlem yok!

DZEKO'NUN FORMSUZLUĞU VE BATSHUAYI'NİN SEVKİ

Fenerbahçe taraftarları, futbolcularının neden disipline sevk edildiğini 'kendilerini korumaya çalışıyorlardı' diyerek pişkin bir şekilde savunuyorlar. Dzeko'nun son dönemdeki düşük performansı, Batshuayi'nin sevkinin önüne geçti. Taraftarı tekmeleyen Batshuayi, disiplin kuruluna sevk edilmedi! Türk futbolunda yabancı hakem isteği yüksek sesle dile getiriliyor, ancak dün oynanan Panathinaikos - PAOK maçında yabancı bir hakemin görev alması ve maç sonrası Fatih Terim'in yaptığı açıklamalar, yabancı hakemlerin de sorunları çözmediğini gösteriyor.

ALİ KOÇ TFF'Yİ TEHDİT ETMİŞTİR

Mert Hakan Yandaş sevk edilmedi, Osayi'nin kaçarı yoktu sevk etmek zorunda kaldılar, Batshuayi'yi etmediler. Adana Demirspor cephesi bu sevklerden sonra TFF'yi istifaya davet ettiler haklılar da. Ali Koç TFF'yi şantajla tehdit etmiştir, TFF, Fenerbahçe'nin oyuncağı olmuştur. Yakın zamanda Yusuf Günay'ın TFF'den istifa etmesini bekliyorum. Açıklanan sevklerden sonra Galatasaray'ın TFF'ye tepki göstermesi gerekiyordu. Batshuayi'yi neden sevk etmediler diye sorduğumuzda 'Sahaya atlayan kişi Livakovic'e vurmak için gidiyor Batashuayi de bunu sezip ondan döner tekme atıyor' bunun için sevk etmemişler!

Kaynak : Karar