Bu IQ testi, verilen problemi çözerken aldığınız kararlara göre zeka seviyenizi test etmenin eğlenceli bir yoludur. Bu tür zihin bulmacalarında, problemi dikkatlice analiz etmeli ve analitik ile mantıksal akıl yürütme becerilerinizi kullanarak doğru cevaba ulaşmalısınız.

Zeka oyunları, bulmacalara eğlenceli bir unsur ekleyerek basit bir bilmeceyi daha ilginç hale getirir. Cevap hemen gözünüzün önünde olmayacağından, çözüme ulaşmak için yaratıcı düşünmeniz gerekecektir. Bu yüzden, Adam'ın resimde güvenle kaçabileceği kapıyı bulmanızı gerektiren ilginç bir zeka oyunu hazırladık.

RESİMDEKİ DOĞRU KAPIYI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki görselde, Adam'ın sıkıştığı yerden güvenli bir şekilde kaçabileceği kapıyı belirlemeniz gerekiyor. Bulmacada, "Bir adam kaçırıldı ve bir odaya kilitlendi. Odanın dört kapısı var ve sadece birinden kaçmayı başarabilir. Sizce nasıl kaçabilir? Adam için en güvenli çıkış olan kapıyı bulmalısınız."

Cevap oldukça basit, ancak zor olduğu için bu bulmacayı cevaplamadan önce resme çok dikkatli bakmanız gerekiyor. Bir uyarı olarak, bu zeka oyununun cevabı sorunun hemen altında verilmiştir, bu yüzden fazla ileri kaydırıp hile yapmadığınızdan emin olun!

DOĞRU KAPIYI TESPİT ETTİN Mİ?

Resimdeki tüm çıkışlara dikkatlice bakarsanız, en güvenli çıkış kapısını belirleyebilirsiniz. O halde kapıları tek tek detaylıca inceleyelim:

  • Kapı 1: İlk kapının arkasında onu donarak öldürecek aşırı soğuk bir sıcaklık var.
  • Kapı 2: İkinci kapının arkasında çok aç köpekbalıkları var.
  • Kapı 3: Üçüncünün arkasındaki oda zehirli gazla dolu.
  • Kapı 4:Kapı: Dördüncünün güneşi o kadar kuvvetlidir ki her şeyi yakar.

ZEKA BULMACASI CEVABI

Bu zihinsel sınavın cevabı, dördüncü kapının, Adam'ın güneş battığında kaçabileceği en güvenli çıkış olduğudur. Ateş, güneş ışınları tarafından üretilir. Gece, olduğunda adam kaçabilir.