"Optik illüzyonlar", beyninizi yanıltan ve gözlemleme yeteneğinizi test eden görsellerdir. Bu yanılsamaların üç ana kategorisi bulunmaktadır: bilişsel, fizyolojik ve gerçek görsel illüzyonlar.

Optik yanılsamaların çekici yanı, kullanıcıların dikkatini kısa bir süre çekme yönteminde gizlidir. Bu durum, beynin iyi bir egzersiz yapmasını sağlıyor.

Optik illüzyonları düzenli olarak incelemek, konsantrasyon ve gözlem yeteneklerinizi artırmada faydalı olabilir. Gözlem yeteneğiniz ne kadar iyi? Hadi, bu kısa optik yanılsama testiyle öğrenelim.

17 SANİYEDE DENİZYILDIZINI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıda yer alan görsel, birçok balık ve yengeç tasvir ediyor ve bu canlıların arasında gizlenmiş bir denizyıldızı mevcut. Denizyıldızını 17 saniye içinde bulmak için mücadelenizi vermelisiniz.

Bu tür optik illüzyon testleri, hem zekanızı hem de gözlem becerilerinizi sınamanız için etkili bir yöntemdir. Zekayı test etmenin yolu bunlarla sınırlı değildir.

Eğer IQ seviyenizi gerçekten öğrenmek istiyorsanız, profesyonel olarak hazırlanmış IQ testleri en güvenilir yoldur.

DENİZYILDIZI NEREDE SAKLANIYOR?

Sizi bekleyen zorluk, bu optik yanılsama resminde dikkatlice saklanmış bir denizyıldızını bulmaktır. Bu görüntüdeki denizyıldızını tespit etmenin en etkili yolu, resmi dikkatlice incelemek ve denizyıldızı şekline benzeyen herhangi bir şeyin olup olmadığını kontrol etmektir.

Gözlem yeteneklerinizi ve genel farkındalığınızı test etmek için mükemmel bir yoldur. Denizyıldızını bulabildiniz mi? Unutmayın, zaman geçiyor.

Görüntü, tamamen turuncu renkten oluşan balık ve yengeçlerle dolu. Eğer balıklara baktığınızda Kayıp Balık Nemo filmine atıfta bulunuyorsanız, bu balıklara percula palyaço balığı denir. Denizyıldızı, balıklar ve yengeçlerle akıllıca harmanlanmış ve ilk bakışta tespit edilmesini zor hale getirmiştir. Balığı fark edebildiniz mi?

OPTİK İLLÜZYON CEVABI

Zaman doldu. Kaçınız verilen süre içinde denizyıldızını tespit edebildi? Balığın yerini merak ediyor musunuz? Çözüm için aşağı kaydırın.

Denizyıldızı, görselin sağ üst köşesinde percula palyaço balıkları arasında gizlenerek bulunabilir.